KVK Westhoek en Eendracht Wervik zijn zeker van het behoud

Goed nieuws voor KVK Westhoek. De Ieperlingen spelen ook volgend seizoen tweede amateurklasse. © VDB
Wouter Vander Stricht

Tijdens de loting van de provinciale eindronde viel te horen dat KVK Westhoek en Eendracht Wervik zeker niet degraderen uit respectievelijk tweede en derde amateurklasse.

Omdat WS Brusssels niet in beroep gaat tegen het niet krijgen van de licentie voor eerste amateurklasse zakken zeker al twee Waalse en dus maximaal slechts twee Vlaamse ploegen uit de hoogste amateurklasse. Dat betekent dat in KVK Westhoek nu op een veilige plaats staat en dat ook Eendracht Wervik niet meer bijgehaald kan worden in de derde amateurklasse. Dat is ook goed nieuws voor de provinciale ploegen. RC Waregem blijft zeker in eerste provinciale en daardoor zijn er ook geen twee extra dalers in de andere provinciale reeksen.

Nu heerst enkel nog onduidelijkheid over KSK Vlamertinge, dat komend weekend nog het behoud moet proberen af te dwingen in de derde amateurklasse. Als de Vlamertingenaars toch degraderen, is er in elke provinciale reeks één extra daler. Dan zakt KSV Rumbeke naar tweede provinciale en worden er in tweede en derde provinciale geen barragematchen meer gespeeld voor het behoud.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.