KVK-middenvelder Makarenko en Club-verdediger Sobol positief getest op covid-19

© belga
Redactie KW

Drie spelers van de Oekraïense nationale ploeg hebben maandag positief getest op covid-19. Het gaat om Eduard Sobol, Yevhen Makarenko en Dmytro Riznyk. Sobol en Makarenko spelen in de Jupiler Pro League voor respectievelijk Club Brugge en KV Kortrijk. Het Nations League-duel van de Oekraïners, dinsdagavond in Luzern, staat zo op losse schroeven.

De Oekraïense federatie kreeg zondag nog het nieuws dat alle spelers een negatieve coronatest hadden afgelegd. Maandagmorgen bezorgde het bevoegde laboratorium van de Uefa bondscoach Andriy Shevchenko en zijn staf een update. De stalen van Sobol, Makarenko en Riznyk bevatten toch sporen van covid-19. De drie spelers gingen intussen in isolatie in hun hotelkamer.

Sobol speelde zaterdag nog negentig minuten mee in de 3-1-nederlaag in de Nations League in Duitsland. Makarenko viel tijdens dat duel 22 minuten voor tijd in. Hij speelde de volledige wedstrijd vorige week woensdag bij de oefennederlaag tegen Polen (2-0).

Basisspelers

De Zwitserse autoriteiten moeten nu beslissen of de wedstrijd van dinsdag kan doorgaan. Beide landen zijn uitgeschakeld in de strijd voor de Final Four in groep 4, maar Zwitserland kan degradatie nog ontlopen.

Sobol en Makarenko zijn bij Club Brugge en Kortrijk basisspelers. Voor Club is de besmetting van Sobol de zoveelste in het rijtje. Eerder raakten ook Simon Mignolet, Odilon Kossounou, Brandon Mechele, Michael Krmencik en David Okereke al besmet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier