KVK Kortrijk legt er zes in het mandje tegen Eernegem

De oefenwedstrijd tussen SK Eernegem en KV Kortrijk was een leuke, doorgedreven training voor de eersteklasser. Bij de rust stond het 0-3 en na de rust verdubbelden de roodwitten de cijfers.

Na zeven minuten opende Papazoglou de score via de paal, na dubbelpas met Saadi. Vijf minuten later haalde Saadi een verre bal enig mooi uit de lucht en in de draai knalde hij raak, 0-2. Nog twee minuten later kopte Papazoglou zijn tweede treffer binnen, na vrijschop van Mercier. Tot aan de rust bleef een goed ronddraaiend Kortrijk de wedstrijd domineren zonder te scoren. Na de rust dreven Saadi, Galens vanop de stip, en Kagé de score vlug op tot 0-6. Na een kwartier liet KVK-trainer Belhocine andere spelers opdraven en het tempo zakte. De thuisploeg kreeg af en toe de kans om op de helft van de bezoekers te verschijnen en er werd niet meer gescoord.

Bij de thuisploeg ontbraken, met Degroote, Deruyter, Vandewittenboer en Pieters nog vier kernspelers. Bij Kortrijk bleven Chanot en Verstraete aan de kant. Trainer Belhocine was na afloop tevreden van de prestatie van zijn spelers. Hij zag veel inzet, beweging en doelgevaar. (FRO)

Doelpunten; 7′ Papazoglou (0-1), 12′ Saadi (0-2), 14′ Papazoglou (0-3); 52′ Saadi (0-4), 59′ Galens (pen. 0-5), 63′ Kagé (0-6).

SK Eernegem: Vergracht, Larangé, De Roo, Simoen, Thijs Jonckheere 1, Herssens, Verdonck, Bultijnck, Vanraefelghem, Ingelare, Thys Jonckheere.

KV Kortrijk: eerste helft: Sifakis, Kaluanga, Gigot, Barbaril, Reis Graca, Sarr, Ouali, Mercier, Papazoglou, Saadi, Van Eenoo. Vielen in na de rust: Kaminski, De Smet, Pavlovic, Rolland, Dhaene, Van Loo, Boyer, De Sml, Galens, Attobrah en Kis.