KVK Avelgem moet titelfeest nog een weekje uitstellen

Op een speeldag van het einde heeft KVK Avelgem 1-1 gelijk gespeeld tegen het als dertien geklasseerde Heule.

De zenuwen speelden de thuisploeg flink parten, want het speelde een zwakke eerste helft. Bovendien mocht het blij zijn dat het bij de rust slechts 1-1 stond, want Heule had de beste kansen. In de tweede periode voerde de thuisploeg de druk op, maar het maakte nooit echt aanspraak meer op de overwinning. Zo werd de ruststand ook de eindstand: 1-1, een flinke domper voor spelers, trainer, en zeker voor het talrijk opgekomen publiek.

Door het gelijkspel moet Avelgem zijn titelfeest zeker nog een weekje uitstellen, want eerste achtervolger Dosko Kanegem -dat voor de wedstrijd op 4 punten stond- won met 0-3 op het veld van Hulste. Zo krijgen we op de laatste speeldag een spannende apotheose, want Kanegem verkleinde zijn achterstand op leider Avelgem tot twee punten. Dit weekend moet Avelgem naar Oostrozebeke, die veertiende staat in de stand. Dosko Kanegem ontvangt hekkensluiter Bellegem. Bij winst is Avelgem altijd kampioen, bij verlies of gelijke stand is het afhankelijk van de uitslag in Dosko Kanegem – Bellegem.