KVC Wingene zwaar onderuit bij leider Zelzate: 4-0

KVC moest tegen de leider aantreden met een onuitgegeven elftal. Niet minder dan vijf basisspelers stonden gekwetst aan de kant.

Besart Selmani ging mee ten onder. © VDB

Wingene kreeg een vlugge achterstand via een penalty te slikken. Het zag er naar uit dat er voor de bezoekers niet veel te rapen zou zijn. Vooral de eerste helft moesten ze de wet van de sterkste ondergaan, het middenveld stond erbij en keek ernaar. Na de 2-0 was de match dan ook gespeeld.

Zelzate liet KVC in de match komen, maar buiten enkele corners konden ze niet dreigen. Na de rust startte KVC met een gewijzigde opstelling en zo konden ze Zelzate op hun eigen helft drukken. Maar dat was voor Zelzate een ideale gelegenheid om de counter te hanteren.

Volle kelk

KVC kon in hun betere periode enkel hoekschoppen afdwingen die niets van gevaar brachten. Lingier trapte in de 57′ net boven de deklat en dat was de enige poging om te scoren. En wat geschiedde, de eerste kans in de tweede helft was het raak. Dan hadden we nog de vierde goal en de kelk was vol.

(WD/ foto VDB)

KVV Zelzate – KVC Wingene: 4-0.

KVC Wingene: Maes, Nalli, Vandewiele, Vanmaelr, Lingier, Rushiti, Hoornaert, De Wilde (72′ Halwani), Selmani, De Loof, Vangheluwe.

Doelpunten: 3′ Mertens 1-0 (pen.), 26′ Vandenhende 2-0, 75′ Van Buyten 3-0, 84′ Broeckaert 4-0.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.