KVC Wingene wint de wedstrijd zonder veel glans

Na vier minuten wees de ref naar de Wingense stip na een lichte fout van Lahousse. De bezoekende kapitein zette zich achter de bal maar zijn schot belandde via de lat terug het veld in.

Een geluk voor KVC dat een tien minuten later ook een strafschop kreeg toegekend na een fout van de bezoekende doelman op Brogniez. Spits Rushiti zette die feilloos om. Toen Brogniez een mooie solo afrondde kon Wingene zijn geliefkoosd spelletje spelen. Wolvertem probeerde maar slaagde er niet in om doelman Verhulst in verlegenheid te brengen. Na de rust probeerden de bezoekers de bakens te verzetten en kregen ook twee kansen daarvoor maar konden niet scoren. Toen de pas ingevallen Lingier op tegenaanval een diepe bal meepikte en tegen de netten joeg was de wedstrijd bij manier van spreken gespeeld. Het vierde Wingense doelpunt op strafschop betekende meteen de eindstand.

(WD)

KVC Wingene – KHO Wolvertem-Merchtem: 4-0.

KVC Wingene: Verhulst, Lahousse, Vandewiele, Vermeulen, Petrovic, Flederick (60′ Kissi), Van Fleteren, Hoornaert, Brogniez (83′ Wittesaele), Rushiti (78′ Lingier), Bruning.

Doelpunten: 15′ Rushiti 1-0(pen.), 54′ Brogniez 2-0, 81′ Lingier 3-0, 84′ Petrovic 4-0(pen.).