KVC Wingene-trainer Marino Gruyaert blikt terug op 2020

2020 werd een memorabel jaar voor KVC Wingene. Eerst was er de trainerswissel in tweede amateur, daarna de gedwongen heropstart in vierde provinciale en kwam er corona bovenop. Met een heel jonge bende startte trainer Marino Gruyaert in de laagste provinciale reeks.

Trainer Marino Gruyaert.© WD
Trainer Marino Gruyaert.© WD

De Wingense trainer Marino Gruyaert (die in Meulebeke woont) zit al lang in het voetbal. “Dit maakte ik nog nooit mee. Het is jammer, maar je moet er mee leven. Ik vrees ook dat er niet hervat wordt als er geen versoepelingen komen. We speelden slechts een zestal wedstrijden en dan was het gedaan. Als nieuwe ploeg moesten we opnieuw van nul beginnen. Referenties hebben we niet. De groep was naar elkaar aan het toegroeien en plots was het gedaan. Bepaalde jongens hebben dan de kans gehad om dichter bij huis te spelen, anderen kozen om verder te studeren of te stoppen. Ik blijf wel bij de club. Er is een heel goede samenwerking met het bestuur en het nieuwe jeugdbestuur. Ik ben ook trainer van de U11.”

Vijf nieuwe spelers

“Niettegenstaande we van nul zijn moeten beginnen, is de sfeer ook wel uitstekend. Dat 28 van de 35 spelers bijgetekend hebben, is er toch een bewijs van. Er komen een vijftal spelers bij. Daarvan zijn er enkele jongens bij die naar te club terugkeren. Zij speelden zelfs in hogere reeksen en willen hun schouders onder het nieuwe project zetten. Dat maakt ook een verschil naar toeschouwers toe als die opnieuw toegelaten worden. Op het veld zag ik mijn spelers dus weinig, want in Wingene mochten we niet trainen. Ik heb wel met hen gesproken. Om uit vierde weg te raken, is het wel moeilijk. Van de ganse kern voor dit seizoen was er bijna geen speler die reeds in een eerste ploeg speelde. Voor volgend seizoen hebben wij toch spelers met ervaring kunnen aantrekken. Dat is heel wat beter om hogerop geraken. Ik heb er alvast een goed gevoel bij”, besluit Marino Gruyaert met een positieve noot.(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.