KVC Wingene lijdt eerste nederlaag tegen Kampenhout

Dimitri Verhulst moest zich drie keer omdraaien. © Bart

Een gehavend KVC Wingene kon niet optornen tegen het jonge geweld van Kampenhout en verloor zijn eerste wedstrijd in deze competitie: 1-3.

De bezoekers namen meteen de wedstrijd in handen. Met snel en fris voetbal dwongen ze thuisploeg Wingene in de verdediging. Ze hadden enkele kansen en een bezoekend doelpunt hing in de lucht. Een misstap in de verdediging zorgde voor verwarring waarbij de bal in doel verdween.

Wie een reactie van KVC verwachtte, was verkeerd. Een snelle aanval op links werd door kapitein Vangrunderbeek, die al een voet had in dat eerste doelpunt, perfect met een schuiver in de verste hoek afgewerkt. Wingene probeerde te reageren en slaagde daar in een paar minuten voor de rust. Lingier werkte met een fraaie kopbal af en bracht de 1-2 ruststand op het bord.

Tweede helft

KVC kwam goed uit de kleedkamer en zette meer druk naar voor zonder uitgespeelde doelkansen als gevolg. Als er zich daarna nog een kansje voordeed, bleef de afwerking achterwege of was doelman Billast attent. Toen de Kampenhoutse kapitein met een vrije trap zijn tweede van de avond scoorde, was het heel stil bij de Wingense supporters. Die grepen in de slotfase een paar keer naar de haren toen een goede doelpoging op een sisser uitdraaide. Daarmee was de eerste nederlaag een feit.

(WD – foto Bart)

KVC Wingene – Sporting Kampenhout: 1-3.

KVC Wingene: Verhulst, Bruning, Wittesaele, Hoornaert, Demaitre, Kissi, Vanthournout, Lingier (80’Brogniez), Van Roose, Flederick (80’Petrovic), Vandewiele (55’Vermeulen).

Doelpunten: 15′ De Boeck 0-1, 41′ Vangrunderbeek 0-2, 43′ Lingier 1-2, 69′ Vangrunderbeek 1-3.