KVC Wingene kiest volgend seizoen voor herstart in vierde provinciale

KVC Wingene doet het seizoen nog uit in derde amateur, maar herbegint volgend seizoen in vierde provinciale. Dat bevestigt voorzitter Koen Vande Walle. “We trekken resoluut de kaart van de jeugd.”

De eerste ploeg van KVC Wingene zal er volgend seizoen helemaal anders uitzien. © foto Bart

KVC Wingene, dat momenteel zevende staat in derde amateur, zal volgend seizoen niet meer in deze reeks uitkomen. De club speelt het seizoen wel nog uit, maar gaat daarna aan de slag in vierde provinciale. “Voor de toekomst gaan we resoluut back to the basics en trekken we de kaart van de jeugd”, maakt voorzitter Koen Vande Walle bekend. “Dit moet niet ons niet alleen in staat stellen om de club terug financieel gezond te maken, maar zal ook de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal garanderen. Ook de binding en verbondenheid van ouders, spelers, trainers, sponsors, kortom van de volledige KVC-familie en de Wingense gemeenschap zal dit ten goede komen.”

De voorzitter meent dat de kwaliteit van de jeugdwerking gegarandeerd blijft. “Veel van de huidige trainers hebben al hun vertrouwen uitgesproken om de jeugdwerking volgend seizoen opnieuw op zich te nemen. Onze TVJO Bram Lucker is nu al volop bezig met de audit om opnieuw provinciaal voetbal te kunnen aanbieden in KVC Wingene.”

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.