KVC Wingene is al bezig met volgend seizoen: back to basics in vierde provinciale

Het seizoen op een waardige manier volmaken, is wat KVC Wingene wil doen. Geen makkelijke opgave gezien de situatie waarin de club zich bevindt. De focus ligt nu op volgend seizoen waarin het financiële en sportieve aspect in evenwicht moet komen.

KVC Wingene (gele uitrusting) herbegint volgend seizoen in vierde provinciale met hoofdzakelijk Wingenaren. © foto Bart

Het is niet evident om de spelersgroep te motiveren“, maakt voorzitter Koen Vande Walle, die voorzitter blijft, duidelijk. “Het was noodzakelijk om de financiële en sportieve ambities van het eerste elftal bij te sturen. Wij gaan dus resoluut ‘back to basics’ in vierde provinciale. Zowat alle spelers van de kern hebben al een nieuwe club voor volgend seizoen. Ik kan de spelers zeker geen gebrek aan inzet verwijten, maar de laatste wedstrijden was het wat minder.”

“Er wachten ons nog enkele lastige matchen, want we bekampen nog een drietal ploegen uit de top vijf. Onze volgende tegenstander is Wetteren, een ploeg uit de top vijf. Na twee nederlagen op rij willen we daar als ploeg een goede prestatie neerzetten. In de heenwedstrijd speelden we gelijk, er zat zelfs winst in. Nu zitten we in een andere situatie en is het afwachten.”

Jeugdwerking

“Wat volgend seizoen betreft, dienden we een aanvraag in om te starten in vierde provinciale met hoofdzakelijk Wingenaren. Dit moet niet ons niet alleen in staat stellen om de club weer financieel gezond te maken, maar zal ook de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal garanderen. Momenteel beschikken we over 29 spelers voor twee ploegen. De kwaliteit van de jeugdwerking blijft dan ook gegarandeerd volgend seizoen.”

“Om de jeugdwerking verder te kunnen uitbouwen en nog te verbeteren, zullen er extra middelen en mensen noodzakelijk zijn. Geen besparingen bij de jeugd betekent wel de bijsturing van de sportieve en financiële ambities van het eerste elftal. Het eerste elftal zal het seizoen verder volmaken en doet ook een inspanning naar de club toe. We willen in het seizoen 2020-2021 een nieuw, mooi en verder ambitieus verhaal te schrijven”, aldus nog de Wingense voorzitter. (WD)

Zondag 8 maart om 15 uur: Wetteren – KVC Wingene.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.