KVC Wingene haalt zijn eerste driepunter verdiend binnen

© VDB
Redactie KW

De discipelen van trainer Angelo Paravizzini wonnen met het kleinste verschil maar hadden een taaie klant aan Wolvertem-Merchtem.

De wedstijd startte met veel over en weer voetbal. Beide ploegen speelden heel behoedend en dwongen geen kansen af. Bij een Wingense aanval werd Hoornaert de diepte ingestuurd en hij zette strak voor. De doelman kwam tussen maar Selmani was goed gevolgd en tikte de 1-0 tegen het bezoekende net. Kort daarna zette Deloof door op links en zijn voorzet werd door Lingier overgenomen maar werd van de lijn geveegd. Daarna nam Wingene de wedstrijd in handen met veel balbezit. De bezoekers kregen geen enkele doelkans bijeen gespeeld. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar Wingene slaagde er niet in om de verdediging te verschalken.

De laatste bal was een paar keer net niet goed genoeg. In het laatste halfuur voerde Wolvertem de druk wat op en dat resulteerde in een bal op de lat. In de rebound katapulteerde de bezoekende spits Doelman Martens en de bal in doel maar de kaarten bleven op zak. Wel bestrafte de ref die actie met een fout op de doelman die eventjes was blijven liggen. Daarna claimden de bezoekers nog een strafschop maar dat ging niet door. De bezoekers bleven mekkeren bij kleine foutjes maar meer dan wat vrije trappen en hoekschoppen leverde dat niet op. Op de counter probeerde Wingene nog een doelpunt te scoren maar het gerust makende doelpunt bleef uit.

(WD)

KVC Wingene – Wolvertem-Merchtem: 1-0.

KVC Wingene: Maes, Nalli (76′ Vermeulen), Vangheluwe, Van Roose, Vanmaele, Flederick, Lingier (82′ Rushiti), Cornette, Selmani (72′ Vandewiele), Hoornaert, De Loof.

Doelpunt: 23′ Selmani 1-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier