KVC Wingene duwt de buren uit Zwevezele uit het titeldebat

De clash der Wingense titanen kon rekenen op een degelijke belangstelling van de supporters. De mannen van trainer Paravizinni trokken aan het langste eind.

De eerste kans was voor de bezoekers toen na 5 minuten Marmitte over kopte. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Wingene kreeg een vrije trap en in het geharrewar voor die trap kreeg Coussement een bloedneus en moest hij naar de kant. Van Fleteren nam die vrije trap vanop links en Bruning verraste de slapende Zwevezeelse verdediging. Zo kwam Wingene op voorsprong en tegen die ploeg op achterstand komen is geen cadeau.

Net na het kwartier bediende Hoornaert spits Rushiti die raak knalde. Zwevezele had wel het meeste balbezit maar eens in de 16 viel hun aanval stil. Net voor de rust ontsnapte KSKV aan een 3-0 achterstand toen Provoost op de lijn kon redding brengen op een inschuiver van Van Roose.

Na de rust was Zwevezele de betere ploeg maar net zoals in de eerste helft slaagden zij er niet in gevaarlijk te zijn en konden ze geen echte doelkansen afdwingen. Verder dan een resem hoekschoppen kwamen ze niet. De Wingense kapitein Lahousse was secuur, klaarde heel wat op en organiseerde zijn ploeg. Vanuit een versterkte verdediging loerde KVC op de counter. Zo kwam Lingier oog in oog te staan met doelman Cool maar besloot naast. Naar het einde toe werd de druk van Zwevezele nog sterker maar daaruit kwamen geen doelkansen. Met een 1 op 9 werden ze huiswaarts gestuurd.

KVC Wingene – KSKV Zwevezele: 2-0.

KVC Wingene – Verhulst, Vermeulen, Lahousse, Vandewiele (74′ Demaitre), Van Fleteren, Flederick, Bruning, Hoornaert, Van Roose, Lingier (86′ W(86’Wittesaele). Rushiti (60′ Kissi)

KSKV Zwevezele A – Geen wijzigingen in de selectie. Selectie: Cool, Minne, Vandendriessche, Bataille, Lagrou (46′ Dildick), Omari, Provoost (75′ Hillewaere) , Simoës, Verzele, Coussement, Marmitte (46′ Yagan).

Dooelpunten: 8′ Bruning 1-0, 16′ Rushiti 2-0.