KVC Ardooie (2A) klaar voor seizoen: “We willen nu vooral eerst eens een goede start meemaken”

De nieuwkomers met v.l.n.r.: Dieter Devos (sportief manager), Gauthier Schelstraete, Remi Lievens, Maxim Andries, Vadim Vanneste, Gaethan Lannoo, Selim Sahnoune en Filip Comptaert (T1). (foto Jos)
De nieuwkomers met v.l.n.r.: Dieter Devos (sportief manager), Gauthier Schelstraete, Remi Lievens, Maxim Andries, Vadim Vanneste, Gaethan Lannoo, Selim Sahnoune en Filip Comptaert (T1). (foto Jos)
Redactie KW

In tweede provinciale A was KVC Ardooie bijzonder actief op de transfermarkt. “Na het stopzetten van de competitie vorig jaar hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We beslisten om onze kern toch wat te wijzigen en aan te passen aan tweede provinciale, want we hadden daarvoor nog niet echt de kans gekregen. Enkele spelers hebben we laten vertrekken en enkele nieuwkomers aangetrokken waarmee we denken en hopen meer gewapend te zijn voor tweede”, vertelt coach Filip Comptaert.

“Wat onze ambitie is? Voor grote uitspraken moet je niet bij mij zijn. Ik reken er gewoon eens op om een goede start te nemen, omdat ik weet hoe belangrijk dat is. In die optiek zijn we ook al bezig van half mei met trainen in groep om zo al te werken aan de groepssfeer en de conditie op te bouwen. Het hoofddoel van het bestuur en eigenlijk de volledige entourage is om de volgende jaren een gezonde en gevestigde waarde te worden in deze reeks.”

Sportief manager Dieter Devos had de voorbije maanden dus aardig wat werk. “Na het coronaseizoen haalden we 4 op 12. Bewust hebben we gekozen om onze kern te verkleinen naar 18 spelers en 3 keepers. Onze coach spreekt het niet direct uit, maar onze ambitie is ergens in de linkerkolom te eindigen.”

Aan elkaar gewaagd

“Met Vanneste en Andries zijn er twee jonge spelers teruggehaald die hun jeugdopleiding op eliteniveau kregen. Met Kerkhof, Lannoo, Schelstraete en Sahnoune hebben we spelers erbij die ervaring hebben in tweede en eerste provinciale. Lievens is een beloftevolle speler van Mandel United. Met hen erbij zouden we voldoende gewapend moeten zijn om onze ambitie waar te maken.”

“Wie voor mij de titelfavoriet is? Kortemark, die zo snel mogelijk terug naar eerste wil. Voor de rest zullen veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Belangrijk is dus die start niet te missen. Dat begint voor ons met een derby tegen Zwevezele B.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.