Door schorsingen en blessuren moest Yves Vanderhaeghe meteen zijn elftal vertimmeren. In vergelijking met de vorige match onder zijn voorganger verdwenen Kagelmacher, D'Haene, Kanu en Van der Bruggen uit de basis. Hierdoor kregen Rolland, Batsula, Avenatti en Kumordzi hun kans.

© BELGA

Bij Oostende hoefde Gert Verheyen minder aan zijn team te sleutelen. Nkaka was er na zijn rode kaart tegen Antwerp niet bij, hij werd vervangen door Milovic. Lombaerts stond opnieuw in de basis door de blessure van kapitein Tomasevic. De aanvoerdersband sloot om de arm van Vandendriessche.

© BELGA

Het eerste gevaar noteerden we bij de bezoekers maar Mboyo kon zijn actie niet met een treffer afronden. Voor het overige verliep het aanvangskwartier heel verkennend en ook slordig. De derby tikte zijn zeventiende minuut weg wanneer ref D'Hondt na enig nadenken naar het elfmeterpunt wees. Een voorzet van Capon was op de arm van de bewegende Batsula geland. Het was meteen de eerste penalty die KV Oostende in deze competitie toegekend kreeg. Zivkovic vlamde het leder in het midden van het doel.

© BELGA

Maar de Oostendse vreugde duurde niet te lang. Nauwelijks tien minuten knikte Avenati een voorzet vanop links van Batsula netjes onder de dwarsligger. Het scheelde niet veel of Zivkovic, weggestuurd door Coopman, tekende zijn tweede goal van de avond aan. Doelman Kaminksi was echter tijdig uit doel gerend om de Nederlander te stoppen. Vlak voor het rustsignaal mikte Zivkovic de bal opnieuw op Kaminski.

© BELGA

De tweede helft begon met alweer een kans voor Zivkovic. En opnieuw stond Kaminski paraat. Kortrijk is scherper in de afwerking: Mboyo stopt een schot van Stojanovic en verlengt de bal zelf tegen de touwen: 1-2 na exact 55 minuten.

© BELGA

Gert Verheyen zoekt meer offensieve inspiratie met de inbreng van Sakala en Bataille. Bij Kortrijk mogen Mboyo en Stojanovic naar de kleedkamer. KV Oostende zocht ijverig de gelijkmaker maar een onbesuisde trap van Sakala en een slecht gericht schot van Zivkovic volstaan niet. Aan de overzijde hield Ondoa opstevige schoten van Chevalier en Ouali. De score veranderde niet meer, ook omdat Kumordzi een schot van Sakala netjes in hoekschop veegde. Er volgden nog vier minuten toegevoegde tijd zonder goals en Yves Vanderhaeghe mocht met zijn beste glimlach terug huiswaarts keren. Kortrijk kijkt weer omhoog, Oostende kijkt sip.

© BELGA

(PR - foto's Belga)

Door schorsingen en blessuren moest Yves Vanderhaeghe meteen zijn elftal vertimmeren. In vergelijking met de vorige match onder zijn voorganger verdwenen Kagelmacher, D'Haene, Kanu en Van der Bruggen uit de basis. Hierdoor kregen Rolland, Batsula, Avenatti en Kumordzi hun kans.Bij Oostende hoefde Gert Verheyen minder aan zijn team te sleutelen. Nkaka was er na zijn rode kaart tegen Antwerp niet bij, hij werd vervangen door Milovic. Lombaerts stond opnieuw in de basis door de blessure van kapitein Tomasevic. De aanvoerdersband sloot om de arm van Vandendriessche.Het eerste gevaar noteerden we bij de bezoekers maar Mboyo kon zijn actie niet met een treffer afronden. Voor het overige verliep het aanvangskwartier heel verkennend en ook slordig. De derby tikte zijn zeventiende minuut weg wanneer ref D'Hondt na enig nadenken naar het elfmeterpunt wees. Een voorzet van Capon was op de arm van de bewegende Batsula geland. Het was meteen de eerste penalty die KV Oostende in deze competitie toegekend kreeg. Zivkovic vlamde het leder in het midden van het doel.Maar de Oostendse vreugde duurde niet te lang. Nauwelijks tien minuten knikte Avenati een voorzet vanop links van Batsula netjes onder de dwarsligger. Het scheelde niet veel of Zivkovic, weggestuurd door Coopman, tekende zijn tweede goal van de avond aan. Doelman Kaminksi was echter tijdig uit doel gerend om de Nederlander te stoppen. Vlak voor het rustsignaal mikte Zivkovic de bal opnieuw op Kaminski.De tweede helft begon met alweer een kans voor Zivkovic. En opnieuw stond Kaminski paraat. Kortrijk is scherper in de afwerking: Mboyo stopt een schot van Stojanovic en verlengt de bal zelf tegen de touwen: 1-2 na exact 55 minuten.Gert Verheyen zoekt meer offensieve inspiratie met de inbreng van Sakala en Bataille. Bij Kortrijk mogen Mboyo en Stojanovic naar de kleedkamer. KV Oostende zocht ijverig de gelijkmaker maar een onbesuisde trap van Sakala en een slecht gericht schot van Zivkovic volstaan niet. Aan de overzijde hield Ondoa opstevige schoten van Chevalier en Ouali. De score veranderde niet meer, ook omdat Kumordzi een schot van Sakala netjes in hoekschop veegde. Er volgden nog vier minuten toegevoegde tijd zonder goals en Yves Vanderhaeghe mocht met zijn beste glimlach terug huiswaarts keren. Kortrijk kijkt weer omhoog, Oostende kijkt sip.(PR - foto's Belga)