Yves Vanderhaeghe werd begin vorige week ontslagen, net voor het bekerduel met Union, dat KVO die avond trouwens met winst afsloot. Sindsdien nam assistent-coach Adnan Custovic over, hij pakte afgelopen weekend een tweede punt voor KVO tegen Genk.

Yves Vanderhaeghe reageerde nu met een bericht op Facebook. "Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken. Bedankt voor de prachtige periode die we samen hebben beleefd: winst in eigen huis tegen álle topclubs, twee keer Play-off 1, de bekerfinale en de eerste Europese campagne in de clubgeschiedenis", aldus Vanderhaeghe. "Samen met alle spelers, stafleden, medewerkers én de supporters hebben we een hele mooie rit gereden en daar mogen we verdomd trots op zijn. We hebben samen iets opgebouwd dat Oostende nooit zal vergeten."

"Het Oostendse verhaal eindigt nu voor mij", gaat hij voort. "Ik weet dat ik alles gedaan heb om het beste uit de ploeg te halen en dat ik met een opgeheven hoofd kan vooruit kijken. Ik zal mijn Oostendse avontuur altijd blijven koesteren en ik ben dankbaar voor de vele positieve reacties die mij de voorbije dagen bereikten. Bedankt kustboys!"

Bericht van Yves Vanderhaeghe aan de kustboys: Beste KVO-supporters, Ik wil jullie uit de grond van mijn hart...

Geplaatst door Catherine Pype op woensdag 27 september 2017