Van Rusland tot Georgië: de vakantieplannen van de KVO-spelers

Ramin Rezaeian neemt het met Iran op het WK tegen Marokko, Spanje en Portugal op. © BELGA
Redactie KW

Na een turbulent seizoen genieten de KVO-spelers met volle teugen van vakantie. De ene keert terug naar zijn geboorteland, terwijl de andere vooral de zon opzoekt. Een overzichtje.

Als er één speler heel tevreden zal zijn over het feit dat hij nauwelijks tot geen vakantie heeft, dan zal het wel de Iraniër Ramin Rezaeian zijn. Hij is opgenomen in de selectie voor het WK in Rusland. “Eerst geniet ik in mijn geboorteland van enkele vrije dagen, maar daarna starten we al met de voorbereiding op het WK. Ik kijk er echt enorm naar uit. We spelen er tegen Marokko, Spanje en Portugal. Vooral die laatste twee matchen spreken tot de verbeelding. Cristiano Ronaldo wordt er een rechtstreekse tegenstrever van mij… Maar we zijn er niet om de sterren te bewonderen, maar wél om te presteren. We kunnen die landen zeker verrassen.”

Een andere speler die nog interlands voor de boeg heeft, is Zarko Tomasevic. Zijn land Montenegro is niet gekwalificeerd voor het WK, maar begin juni volgen nog twee oefeninterlands. “Dat betekent dat mijn vakantie eigenlijk één week later start, maar er is al de afspraak met Hugo Broos dat ik ook één week later weer aansluit. Mijn vakantie breng ik trouwens ook in eigen land door. Niets beter dan de Montenegrijnse kust hoor: zon, mooie stranden, strandbars, gezellige baaitjes, goede restaurants… Onze kust heeft echt álles om helemaal tot rust te komen én ik hoef er niet ver voor te lopen. Bovendien zie ik er altijd heel wat oude bekenden terug.”

Nog iemand die in zijn geboorteland blijft, is Fernando Canesin. “Op jaarbasis zie ik mijn familie heel weinig dus ik wil zo veel mogelijk tijd met hen spenderen. In België mis ik mijn mama, zus en broertje heel hard dus ik profiteer extra hard van die maand verlof. Het is niet zo dat ik dan enkel in mijn geboortestad blijf. We maken van de gelegenheid gebruik om verscheidene leuke plekken op te zoeken. Brazilië is één van de grootste landen ter wereld hé.”

Nicolas Lombaerts keert niet terug naar zijn geboorteland, maar wel naar zijn tweede thuisland. “Omdat ik toch geblesseerd was, trok ik al enkele dagen naar Sint-Petersburg om er vrienden op te zoeken. Het is er altijd een beetje thuiskomen voor mij. Ook nu ga ik nog op reis met vrouw en kind, maar we moeten nog beslissen naar waar. Wellicht naar de zon en naar verluidt is Tbilisi in Georgië een leuke en originele plek voor een citytrip”, besluit Nicolas Lombaerts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier