Supporters reageren op nieuwe eigenaar: “Blij dat het iemand met een hart voor KVO is”

© BELGA
Redactie KW

Onze man zakte donderdagmiddag naar de Versluys Arena af en sprokkelde daar de eerste reacties bij de fans. “Het belangrijkste is dat het iemand met een hart voor KVO is”, was de algemene tendens.

Burgemeester Vande Lanotte, minister Bart Tommelein en heel wat sponsors: er was mooi volk aanwezig op de persconferentie omtrent de overname van de kustploeg. Maar ook heel wat supporters tekenden present. Rond het stadion stonden naar schatting 50 fans nieuwsgierig het lot van hun weireldploegsje af te wachten.

Eén van de beste transfers in de laatste vijf jaar

Nadien waren de eerste reacties overwegend positief. “Ik ken Peter Callant uiteraard niet zo goed als Marc Coucke, maar ik vind het een uitstekende keuze. Het is iemand met een hart voor de club en bijgevolg de geknipte man om voorzitter te worden. Eén van de beste transfers in de laatste vijf jaar” , aldus een laaiend enthousiaste Tony Oby, ex-speler en een groot supporter van de kustploeg.

“We zijn ‘verzekerd’ van eerste klasse en af en toe play-off 1”, hoorden we een andere fan met een kwinkslag zeggen. “Meer moet dat voor mij niet zijn.”

Supporters reageren op nieuwe eigenaar:
© BELGA

Bij bepaalde supporters staken ook enkele kritische vragen de kop op. “Ik heb vooral vragen omtrent het financiële plaatje. Hoe groot is Callant zijn financiële draagkracht? Zijn bedrijf zit over heel Vlaanderen en hij heeft dus een groot netwerk, maar zal dat voldoende zijn?”, hoorden we uit verschillende hoeken.

Ook opvallend: ondanks de hele hetze rond de overname gaat de dagelijkse werking gewoon verder. Terwijl de journalisten de nieuwe voorzitter met vragen bestookten, waren de spelers in de Versluys Arena aan het trainen voor de komst van regerend landskampioen Anderlecht.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier