STVV zet tien spelers van Oostende opzij

STVV heeft zaterdag op de zesde speeldag in groep B van play-off 2 de drie punten thuisgehouden tegen KV Oostende. De Kanaries trokken met 4-1 aan het langste eind. De kustploeg speelde een halfuur met een man minder.

Net voor het halfuur brak Elton Acolatse (27.) de ban met een harde uithaal. De Oostendse doelman William Dutoit raakte het leer nog, maar kon de 0-1 niet voorkomen. Vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Na hands van Steven De Petter in het strafschopgebied kreeg KVO een penalty, Richairo Zivkovic (32.) liet de kans niet onbenut. Vlak voor rust kreeg Zivkovic een tweede elfmeter, maar dit keer zette de Nederlander het leer naast. Op het uur moesten de bezoekers met tien voort na de tweede gele kaart voor Aristote Nkaka. De vrije trap die daarop volgde werd vakkundig in doel getrapt door Roman Bezus: 2-1. Een onmachtig Oostende slikte nadien nog twee doelpunten. Chuba Akpom (90.) en Bezus (90.+3) zorgden voor de 4-1 eindstand.

Eerder op zaterdag won Lokeren met 0-2 in en tegen Eupen. In de stand in poule B staat Lokeren aan kop met 14 punten. Daarna volgen STVV (10 ptn), Antwerp (7), Eupen en Oostende (elk 5) en Beerschot Wilrijk (3). Zondag staat op het Kiel de Antwerpse derby op het programma.