Standard beëindigt ongeslagen reeks van KVO

Het moment waarop Noe Dussenne scoort voor Standard. © (Foto BELGA)
Redactie KW

KV Oostende is er niet in geslaagd om de ongeslagen reeks van 7 matchen door te trekken. Tegen Standard Luik werd met 1-0 verloren na een wedstrijd met twee gezichten. KVO had de kansen om te scoren, maar algemeen bekeken was het spelniveau te slordig. Maar om te zeggen dat Standard de zege verdiende? Een gelijkspel ware correct geweest.

Alexander Blessin bracht de ‘usual suspects’ aan de aftrap. Eén wissel in vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte-Waregem: McGeehan moest plaats maken voor de weer volledig fitte Hjulsager. KV Oostende was bezig aan een prima reeks van zeven ongeslagen matchen, Standard daarentegen had al betere periodes gekend. Verlies tegen Glasgow Rangers en Benfica in de Europa League, ook Sint-Truiden bleek te sterk voor de Rouches. KVO rook z’n kans door het razend drukke speelschema van de Luikenaars

In het openingskwartier was Oostende het meest bedrijving. Twee schoten uit de tweede lijn waren echter slecht gekadreerd, ook een kopbal van een hoog opverende Gueye miste doel. KVO zette Standard hoog vast. Dat resulteerde ook in een goal even voor halfweg, maar het doelpunt van Makhtar Gueye werd afgekeurd voor een voetje offside. In dezelfde fase moest Zinho Vanheusden met een horrorblessure van het veld. Hoe vreemd het ook mag klinken, Standard kwam iets beter in de match. Guillaume Hubert tikte een prima pegel van Amallah tegen de lat. Aan de overkant speelde Hjulsager een prima bal naar Fashion Sakala op de counter, maar de Zambiaan verslikte zich in z’n controle.

Gueye opende met een licht schot de debatten in de tweede helft, aan de overkant kon niemand z’n voet zetten tegen een harde voorzet van Boljevic. Grootste kans van de match noteren we in minuut 55. Op de counter lanceert een erg actieve Hjulsager sneltrein Sakala, die kan doorzetten en het leer tegen de lat knalt. Enkele tellen later ziet Vandendriessche zijn schot maar net naast vliegen na een save van Bodart. De goeie fase van Oostende bleef niet duren, slordige passes stapelden zich op. Boljevic, Kalikwisha en vooral Boljevic speelden een tegenaanval niet goed uit.

Het laatste kwart vatte aan met een opvallende wissel: verdediger Hendry eruit – allicht omwille van een kwetsuur -, aanvallende middenvelder McGeehan erin. Oostende ging zo met vier achteraan spelen in de hoop meer druk naar voren te ontwikkelen. Het spel verwaterde met veel slordigheden, lange ballen en weinig academisch voetbal. KVO moest achteruit en op een corner, 5 minuten voor, werkte Dusenne met wat geluk de bal voorbij Hubert, die de bal met de voeten trachtte weg te werken. Domper voor Oostende, maar het spelniveau van de Kustboys ging al een tijdje achteruit.

Alexander Blessin zal vloeken. Zijn ploeg had de kansen om te scoren en hier minstens een punt te pakken. Maar halverwege zowel de eerste als tweede helft stapelden zijn troepen de slordigheden op. KVO trekt zo met ‘mixed feelings’ richting de thuismatch tegen Club Brugge.

Doelpunten: 86′ Dusenne

Geel: Raskin, Sakala, Bataille

Standard: Bodart, Fai, Vanheusden (22′ Laifis), Bokadi, Dusenne, Gavory, Raskin, Bastien, Boljevic, Amallah, Balikwisha (bank: Henkinet, Cimirot, Carcela, Lestienne, Avenatti, Jans, Laifis)

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Theate, Hendry (69′ McGeehan); Bataille, Ndicka, D’Arpino, Vandendriessche, Hjulsager (83′ Skulason); Sakala, Gueye (74′ Kvasina) (bank: Castro, Sibbick, Skulason, Marquet, Bätzner, McGeehan, Kvasina)

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier