Stad Oostende schiet KV Oostende te hulp

Redactie KW

De stad Oostende wil niet langer aan de zijlijn toekijken naar de penibele situatie van KVO. Het stadsbestuur knoopt eerstdaags gesprekken aan met álle betrokken partijen. “Omdat we het eersteklassevoetbal in Oostende willen behouden”.

Tot nu toe bleef het stadsbestuur afzijdig in het KVO-dossier. “We hebben onze bezorgdheid geuit, maar zijn geen betrokken partij”, klonk het meermaals. De stad wees naar de club zelf om oplossingen te zoeken. De deal met Pacific Media Group viel echter in het water, de kapitaalinjectie van 2,7 miljoen euro bleef uit, en de club kreeg geen licentie van de licentiecommissie. Een faillissement is nabij, en de toekomst van KVO is meer dan ooit in gevaar.

“En dus kunnen we niet langer toekijken vanaf de zijlijn”, bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We hadden gehoopt dat de club en de betrokken partijen er zelf zouden uitkomen. Maar dat blijkt niet te lukken”. Het stadsbestuur knoopt eerstdaags gesprekken aan met voorzitter Frank Dierckens, met PMG, met eventuele andere kandidaten, en met nv Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke dat eigenaar is van de tribune. “Vandaag kregen we te veel informatie uit tweede hand, waardoor we zelfs de bronnen niet konden checken. We horen dat PMG niet meer aan tafel zit, maar zich wel nog in de kamer bevindt. Wat betekent dat dan? We willen voortaan een actieve rol spelen, zodat we alle info uit de eerste lijn krijgen”, zegt Tommelein.

Bart Tommelein
Bart Tommelein© DJ

De burgemeester zal samen met schepen van Concessies Björn Anseeuw (N-VA) en de directeur van de juridische dienst de gesprekken voeren. “Niet om zelf een financieel avontuur aan te gaan, maar om een bemiddelende rol te spelen”, zegt Tommelein. “Omdat we willen dat KVO dit overleeft, omdat we in het stadion willen blijven spelen, én omdat we onze jeugd een toekomst willen bieden”. Het is de tweede maal dat Oostende zich mengt in de debatten. Eind oktober schreef het stadsbestuur al een open brief naar Marc Coucke. De stad vroeg toen een soepelere regeling voor de tribunehuur om de toekomst van KVO niet in het gedrang te brengen. Maar eens de onderhandelingen met potentiële overnemers startten, bleef het bestuur altijd afzijdig. Tot nu dus. “Omdat de tijd dringt. We willen als bemiddelaar een doorbraak forceren. Want Oostende verdient een duurzame voetbalclub in eerste klasse“, besluit Tommelein.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier