Sportpark De Schorre in Oostende krijgt voetbalveld in kunstgras

De werken zijn maandag gestart. Donderdagnamiddag kwamen de verantwoordelijken van stad, sportdienst, groendienst, TMVW en het bedrijf Krinkels NV, het afgraven van het veld bekijken. © FR
Redactie KW

Het natuurgrasveld van terrein 9 in sportpark De Schorre in Oostende wordt momenteel vervangen door een kunstgrasveld met omheining.

Op het sportpark De Schorre is de vraag naar bespeelbare voetbalvelden groot. De weersomstandigheden maken het echter niet altijd makkelijk en zorgen voor modderige terreinen. Het kunstgrasveld daarentegen zal bij alle weersomstandigheden permanent bespeelbaar en beschikbaar zijn, zowel voor de jeugdploegen als voor eersteklasser KV Oostende. Rekening houdend met dit intensief gebruik is geopteerd voor de hoogste kwaliteitsnorm van het kunstgras, namelijk Fifa2Star.

Het kunstgrasveld wordt aangelegd door de firma Krinkels NV. De vermoedelijke uitvoeringstermijn bedraagt 56 kalenderdagen, alles kant en klaar. De kostprijs wordt geraamd op om en bij de 385.000 euro, inclusief btw.

Kunstgrasveld en renovatie stedelijk zwembad

Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met FARYS/TMVW, die ook besprekingen voert omtrent de renovatie met uitbouw van het stedelijk zwembad. Oostende wil een modern zwembad met de nodige recreatieve voorzieningen. De vier kandidaten moeten hun project voorstellen en daaruit zal een keuze gemaakt worden. De aanvang van de werken is gepland voor juni 2016. De einde van de werken wordt daar voorzien voor de zomer van 2018.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier