Ik had het vroeger wel voor de voetballer Gert Verheyen. Niet de meest flamboyante en zeker ook geen stilistisch wonder. Maar wel o zo nuttig. De aanvaller als eerste verdediger. Ik herinner me een match tegen Galatasaray waar hij de Turkse verdediger aan zijn cornervlag onder de voet loopt, met de bal aan de haal gaat en vervolgens scoort. Zalig. Verheyen ten voeten uit. Verheyen was leep, ook wel tactisch intelligent genoemd. Ging er altijd voor, hield betere voetballers uit de ploeg.

Sinds hij Vadis Odjidja openlijk schoffeerde, heb ik het wel voor Gert Verheyen

Ik had het ook voor de commentator/analist Gert Verheyen. Eén van de betere van het pak. Bijna altijd correct in zijn analyses en steeds slaagt hij erin om in heldere bewoordingen iets moeilijk over te brengen, iets wat straks als T1 ook zal moeten. En ik had het pas volledig voor Verheyen toen hij Vadis Odjidja schoffeerde en hem een kind noemde. Verheyen zei gewoon wat iedereen dacht.

Of ik het zal hebben voor T1 Gert Verheyen? Dat moet de toekomst uitwijzen. Maar in ieder geval is het potentieel er. Hij lanceerde zijn trainerscarrière niet als T1, maar timmerde aan de lange weg via de jeugd. Eerst bij Club Brugge en later bij de nationale jeugdploegen. Je leert er de basis, hoe je met talent moet omgaan. En vooral: je zit nog even uit de luwte. Daarom doet Verheyen er goed aan om deze volgende stap in zijn carrière, die naar T1 van een profclub, niet te onderschatten. Plots spelen heel wat andere factoren dan bij de jeugd. De druk (onder meer van de lokale pers) is veel groter als T1, het gaat om de grote centen... Bij enkele nederlagen begint het spelletje in de kleedkamer met de moeilijke karakters.

Daar ligt misschien de grootste uitdaging voor Verheyen. Het ontgoochelende seizoen van KVO komt er door de toevloed van spelers die niet de mentaliteit en leepheid van Verheyen hadden. Verheyen speelde nooit met roze schoenen. Met Verheyen kiest Oostende voor een stijlbreuk. Weg met (pseudo)vedetten en grootverdieners, de kustploeg zal nu inzetten op jong en Belgisch talent. Zijn ervaring (lees vooral: contacten) met jonge Belgische voetballers was voor KVO ongetwijfeld een van de hoofdredenen om voor Verheyen te kiezen. Na de successen met Dimata en Jordan Lukaku wil KVO deze weg verder inslaan.

Ik had het vroeger wel voor de voetballer Gert Verheyen. Niet de meest flamboyante en zeker ook geen stilistisch wonder. Maar wel o zo nuttig. De aanvaller als eerste verdediger. Ik herinner me een match tegen Galatasaray waar hij de Turkse verdediger aan zijn cornervlag onder de voet loopt, met de bal aan de haal gaat en vervolgens scoort. Zalig. Verheyen ten voeten uit. Verheyen was leep, ook wel tactisch intelligent genoemd. Ging er altijd voor, hield betere voetballers uit de ploeg.Ik had het ook voor de commentator/analist Gert Verheyen. Eén van de betere van het pak. Bijna altijd correct in zijn analyses en steeds slaagt hij erin om in heldere bewoordingen iets moeilijk over te brengen, iets wat straks als T1 ook zal moeten. En ik had het pas volledig voor Verheyen toen hij Vadis Odjidja schoffeerde en hem een kind noemde. Verheyen zei gewoon wat iedereen dacht.Of ik het zal hebben voor T1 Gert Verheyen? Dat moet de toekomst uitwijzen. Maar in ieder geval is het potentieel er. Hij lanceerde zijn trainerscarrière niet als T1, maar timmerde aan de lange weg via de jeugd. Eerst bij Club Brugge en later bij de nationale jeugdploegen. Je leert er de basis, hoe je met talent moet omgaan. En vooral: je zit nog even uit de luwte. Daarom doet Verheyen er goed aan om deze volgende stap in zijn carrière, die naar T1 van een profclub, niet te onderschatten. Plots spelen heel wat andere factoren dan bij de jeugd. De druk (onder meer van de lokale pers) is veel groter als T1, het gaat om de grote centen... Bij enkele nederlagen begint het spelletje in de kleedkamer met de moeilijke karakters. Daar ligt misschien de grootste uitdaging voor Verheyen. Het ontgoochelende seizoen van KVO komt er door de toevloed van spelers die niet de mentaliteit en leepheid van Verheyen hadden. Verheyen speelde nooit met roze schoenen. Met Verheyen kiest Oostende voor een stijlbreuk. Weg met (pseudo)vedetten en grootverdieners, de kustploeg zal nu inzetten op jong en Belgisch talent. Zijn ervaring (lees vooral: contacten) met jonge Belgische voetballers was voor KVO ongetwijfeld een van de hoofdredenen om voor Verheyen te kiezen. Na de successen met Dimata en Jordan Lukaku wil KVO deze weg verder inslaan.