Sander Coopman (KV Oostende) blijft positief: “Op dit goed gevoel verder bouwen in de play-offs”

"We hebben nog tien wedstrijden om ons te tonen aan onze supporters." © BELGA
Redactie KW

Voor de twaalfde speeldag op rij kon KV Oostende niet winnen: 0-2 tegen recordkampioen Anderlecht. Sander Coopman is ervan overtuigd dat de groen-rood-gelen in Play-off 2 snel opnieuw met de zege aanknopen.

In de opwarming op de thuismatch tegen Anderlecht had Sander Coopman zijn rechtervoet verzwikt. “Dat gebeurt wel eens vaker. Dat duurde een kwartiertje. Tijdens de match had ik nog wel last, maar door de adrenaline kon ik toch spelen.”

Sander Coopman vond Anderlecht trouwens niet veel beter spelen zondag. “We had inderdaad minder balbezit dan Anderlecht, maar het was ook aan de bezoekers om het spel te maken. We moesten voor hen niet onderdoen. We voetbalden vanuit een goede organisatie. We mogen fier zijn op onze wedstrijd”, blikt de middenvelder met een positief gevoel op de slotmatch van de reguliere competitie terug.

“We gaven niet veel grote kansen weg. Dat eerste doelpunt kwam er ook niet uit een grote kans, wel uit een voorzet waarna Bolasie sterker in de lucht was. Het is zuur dat we weer geen punten pakten. Jordi Vanlerberghe kreeg nog een grote kans op 1-1. Ik denk dat hij met zijn rechtervoet wou trappen, maar hij had beter voor zijn linkervoet gekozen. Daarna ging Anderlecht nog één keer over de middenlijn en het werd 0-2. Dat was het verhaal van dit seizoen. Indien het meezat, konden we zelfs winnen tegen Anderlecht, maar het zit heel het seizoen niet mee”, zegt Coopman, die wel verlekkerd naar Play-off 2 kijkt.

“Play-offs kunnen eizoen kleur geven”

“In die tien wedstrijden kunnen we ons nog eens echt tonen. Die play-offs kunnen ons seizoen kleur geven. Ik geloof erin dat het op een bepaald moment zal keren. We hebben nog tien wedstrijden om ons te tonen aan onze supporters. Wij zijn hen dat verschuldigd. Zij zijn immers elk weekeinde paraat. Zeker gebruiken we die play-offs ook om op te bouwen naar volgend seizoen toe.”

Uit het plotse opstappen van trainer Gert Verheyen probeert Sander Coopman zelfs een positieve impuls naar de spelersgroep te ontwaren. “De trainer zag het niet meer zitten. Dat is zijn keuze. Wij blijven er wel voor gaan. In de twee jongste matchen, op Gent en tegen Anderlecht, hebben we beter gevoetbald dan voordien. We deden het zeker niet slecht. Hoe ik dat verklaar? Als spelersgroep werden we ook wakker geschud door het opstappen van de trainer. We willen tonen dat we het wel kunnen. We leggen daarom onze kop nog iets meer ervoor! We kenden al veel moeilijke matchen onder druk, maar ook daaruit leren we”, besluit Sander Coopman.

De trainer zag het niet meer zitten. Dat is zijn keuze. Wij blijven er wel voor gaan

“Tot heden kende ik hier een wisselvallig seizoen. Maar de twee jongste matchen had ik een goed gevoel. Daarop wil ik verder bouwen in de play-offs.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier