Opnieuw geen enkel punt voor KV Oostende

© belga
Redactie KW

Na nederlagen tegen Waasland-Beveren, Eupen, Zulte-Waregem en Charleroi ging KV Oostende ook onderuit in Sint-Truiden. Die 0 op 15 vormt een flinke brok in de belabberde 2 op 27.

Coach Ingebrigtsen koos voor een defensief blok waar Sané voor de defensie shotte. Noch voor Gurinoch voor Sylla was er plaats vooraan. Eerst Sakala en daarna Sané lieten aan De Ridder meteen voelen dat ze meer dan hun beste voetje zouden ervoor zetten. Het leverde Sané wel een bolwassing van ref Van Damme op.

Iets voor het kwartier tekende Canesin voor het eerste echte gevaar maar STVV-keeper Schmidt liet zich niet verrassen. Bijna was het raak aan de overzijde toen Dutoit knullig een bal van Garcia loste maar in de rebound wel klemde. Skulason (rechtstreekse vrijetrap) en Canesin (na hoekschop) bedreigden nog flink de doelman van de Kanaries. Op voorzet van Canesin trachtte Sakala met de schouder het leder te verlengen maar Schmidt sloeg de bal in corner. Uiteindelijk leverde een pittige eerste helft geen doelpunt op. STVV haalde 66 % balvezit maar kon geen ekel van zijn vijf doelpogingen tussen het kader richten. Dat deed KVO met vijf van zijn zeven pogingen wel.

De tweede helft was pas elf minuten jong toen Dutoit de bal uit zijn netten moest graaien. Op links stuurde Sousa een knappe voorzet. In zijn loopactie naar de eerste paal nam Boli beide centrale verdedigers Milovic en Faes mee. Suzuki stond moederziel alleen en aarzelde niet om te scoren: 1-0. Het zou het enige schot van STVV tussen het doelkader gedurende de hele avond worden. Bataille moest naar de bank ten voordele van Guri. STVV zag twee offiside-goals afgekeurd. Sanéen Skulason keken tegen geel aan.

Tien minuten voor tijd voerde Ingebrigtsen een dubbele wissel door/ Vargas en Jonkcheere namen de plaatsen van Hjulsager en Vandendriessche in. Misschien was het al te laat. De bal vloog nog wel van hot naar her maar het leverde geen echte dreigingen meer voor KVO op, ook niet in de drie minuten toegevoegde tijd.

Met 11 puntjes blijft KV Oostende geparkeerd op de veertiende plaats. KVO kijkt hoopvol uit naar de terugkeer van Palaversa. Was het U al opgevallen dat sinds een speler van KV Mechelen deze Kroaat van Manchester City van het veld stampte, de puntenoogst zozeer verflauwde. Na 2 op 27 krijgt KV Oostende volgende zaterdag thuis de kans om tegen Meskroen de heropstanding in te luiden. De verantwoordelijken buiten de grasmat moeten dan maar hun job doen; de financiën voor het licentiedossier tijdig in orde brengen. Iedereen moet zijn talenten aanwenden om de imagoschade van KVO te verminderen en de dreigingen, sportief en financieel, af te wenden. Enkel met correct gedrag in elke hoek van het stadion komt KV Oostende er weer bovenop.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier