Op zoek naar een koopje? Kijk es in de B-kern van KV Oostende

Mathias Bossaerts
Redactie KW

Na een tijdje bezinnen bij de B-kern kreeg Aleksandar Bjelica een nieuwe kans van Gert Verheyen. In het tweede team vinden we echter nog enkele opvallende namen: Mathias Bossaerts, Ibrahima Conté, Hasan Özkan en tot voor kort ook Ibrahima Bah. Ook Nicolas Lombaerts en Ramin Rezaeian mogen beschikken.

Mathias Bossaerts (22) werd twee jaar geleden nog met veel toeters en bellen voorgesteld. KVO kaapt immers niet elk jaar een toptalent bij Manchester City weg. Hij speelde samen met sterren als David Silva, Sergio Agüero en Carlos Tevez, maar in Oostende werd hij naar de B-kern gestuurd. “En dan kwam ik hier, begon wat tegenslagen te krijgen en werd gek in het hoofd. De eerste wedstrijd zat ik op de bank en dacht ik: shit wat is dat hier?! Ik belde mijn manager en zei: ‘Dat kan niet, ik moet hier weg!”, liet Bossaerts in een interview met Sport/Voetbalmagazine weten. “Ik vind het schandalig wat ze in Oostende met mij deden, mij nog voor het seizoen begint naar de B-kern sturen! Tenslotte was ik vorig seizoen nog basisspeler bij de nationale U21-ploeg”, schoffeerde Bossaerts in datzelfde interview de kustploeg. De verdediger zou ondertussen een aanbod gekregen hebben van NEC Nijmegen, maar ging daar niet op in.

Ibrahima Conté (27) mocht vorig seizoen al weg bij de kustploeg, maar toen was er een gebrek aan interesse. Door een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren kon hij toch een 350-tal speelminuten verzamelen. Begin dit seizoen werd de flankspeler naar de B-kern verwezen, waardoor hij volledig naar het achterplan dreigt te verdwijnen. Best opvallend voor iemand die bij AA Gent, Zulte Waregem en RSC Anderlecht toch enige furore maakte en een veelbelovende transfer was. Zo denkt Conté er zelf ongetwijfeld ook over, want na de nederlaag tegen KRC Genk uitte hij zijn ongenoegen via Twitter: “De dag van vandaag is voetbal net als politiek. Als ik naar KV Oostende kijk, doet het pijn om geen kans te krijgen bij dit team.”

Ook Hasan Özkan (20) lijkt op een dood spoor te zitten. Vorig seizoen kreeg hij onder Adnan Custovic nochtans af en toe een basisplaats en leek hij op de rand van de doorbraak te staan. In de thuismatch tegen Eupen scoorde hij zelfs de winning goal. In een interview in december was zijn manager Patrick De Koster er nochtans van overtuigd dat Hasan het zou maken. “Hetzelfde parcours afleggen als pakweg een Nany Landry Dimata? Daar heeft hij absoluut het fysieke gestel en de wilskracht voor. De komende weken en maanden worden heel belangrijk in zijn groeiproces”, liet hij toen in deze krant optekenen. Acht maanden later zit de middenvelder bij de B-kern.

Voor Ibrahima Bah werd ondertussen een oplossing gevonden. De 19-jarige spits werd vorig seizoen weggeplukt bij Standard, maar kwam slechts 8 minuten in actie. Sinds begin dit seizoen moest hij bij de B-kern aan de slag, maar ondertussen werd er een oplossing gevonden in de vorm van een uitleenbeurt aan eerste amateurklasser RWDM. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier