Oostende speelt gelijk tegen Anderlecht

© belga

RSC Anderlecht is op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel bij KV Oostende. In de stand staat Anderlecht voorlopig 4e met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie.

Anderlecht begon zwak aan de wedstrijd en moest al na elf minuten achter de feiten aanhollen na een doelpunt van Robbie D’Haese. Zorgen voor trainer Kompany, die vorig jaar twee keer met Anderlecht (als speler) verloor van Oostende.

Nog meer zorgen wanneer Cobbaut uitviel met een blessure, de linksvoetige verdediger zal waarschijnlijk ontbreken tijdens de interlands met de Rode Duivels volgende week. De voorsprong van Oostende verdubbelde zelfs nadat Kana een bal in het strafschopgebied met de hand raakte. Makhtar Gueye joeg de penalty zonder twijfel tegen de netten van Van Crombrugghe, die al voor de zesde maal dit seizoen de bal uit zijn doel mocht vissen.

Proberen tij te keren

Paars-wit probeerde het tij nog te keren in de eerste helft. Verloren zoon Trebel hield met een prachtig volley de moed erin bij Anderlecht. Ruststand 2-1.

In de tweede helft kon Trebel zijn klasse opnieuw tonen door Percy Tau de 2-2 gelijkmaker aan te bieden. Toch had Anderlecht het moeilijk met een vrank en aanvallend voetballend Oostende, dat weliswaar geen grote kansen kon afdwingen. Kersverse Rode Duivel Nany Dimata (ex-Oostende) mocht nog enkele minuten invallen, maar Anderlecht moest zich tevreden stellen met opnieuw een gelijkspel.

In de stand schiet Anderlecht (6 ptn) weinig op, het staat voorlopig 4e. Voor Oostende (2 ptn) is elk puntje welkom onderin het klassement.