OFI Kreta haakt voor tweede zomer op rij af voor galamatch KV Oostende

© belga
Redactie KW

Neen, het was geen pretje voor KV Oostende om een deftige tegenstander voor de galamatch in eigen stadion te vinden.

KV Oostende had zijn oefenmatch tegen Kreta met enige bravoure aangekondigd. “OFI Kreta is een ronkende naam in het Griekse voetbal. In de jaren ’90 speelde het verscheidene keren Europees voetbal. In het seizoen 1993-1994 schakelden ze zelfs Atletico Madrid uit. De voorbije jaren kende de ploeg wel een crisis, met als dieptepunt de terugzetting naar de amateurreeksen in 2015 omwille van financiële problemen. Sinds vorig seizoen is de eilandploeg echter weer terug op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen eindigde het dertiende in de Griekse eerste klasse.”

KV Oostende had op zijn website niet vermeld dat het eerder al eens tevergeefs Kreta had aangekondigd. In 2018 was Kreta de gast voor de galamatch. Toen de Kretenzers kort voor datum afhaakten, nodigde KVO die zomer in extremis NK Lokomotiva Zagreb uit.

Een galamatch organiseren met een deftige tegenstander is een moeilijke opdracht, ook voor KVO. Tijdens de Coucke-samenwerking met Lille kwamen de Noord-Fransen eens naar de middenkust. Misschien is de Nederlandse subtopper AZ Alkmaar in 2020 wel de gast aan zee.

OFI Kreta annuleerde de overeenkomst voor de galawedstrijd op KV Oostende van zondag 21 juli. KVO ontvangt als vervanging de Griekse tweedeklasser Panachaiki op zondag 21 juli om 18 uur, meteen de enige thuismatch in de seizoensvoorbereiding. Panachaiki heeft zijn thuishaven in het westen van Griekenland, in Patras.

Daags voordien, zaterdag 20 juli om 15 uur, speelt KV Oostende vriendschappelijk in het Nederlandse Alkmaar tegen eredivisieclub AZ. Die zaterdag stelt AZ zijn stadion volledig open. Ook de KVO-supporters kunnen die match gratis bijwonen. Laat AZ volgende zomer dus maar eens naar Oostende reizen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier