Noorse coach in polepositie bij KV Oostende

Kåre Ingebrigtsen werkte tot vorig jaar bij Rosenborg, waar hij drie titels op rij pakte. © Getty Images
Redactie KW

Op een persconferentie gaven voorzitter Frank Dierckens en ceo Patrick Orlans enige toelichting bij de huidige visies. Binnen de tien dagen stellen ze hun nieuwe trainer voor.

“In mijn twee maanden als voorzitter heb ik al veel analyses gemaakt hoe ik het juist zie en hoe ik het wil. Ik zal werken met korte en directe lijnen. In principe wordt het een driehoek: ik, de trainer en het hoofd van de scoutingcel. In het centrum van die driehoek kan ik niemand meer zetten. Dat is ideaal naar de werking toe”, merkt voorzitter Frank Dierckens op. “Bij de spelers zal ik heel dicht staan. Je moet met het team gevoel hebben. Natuurlijk heb ik niet de sportieve kennis van vele anderen. Maar ik laat me goed omringen door de toekomstige nieuwe trainer en door Guy Ghysel, hoofd van onze scoutingcel. Heel wat clubs werken trouwens zonder sportief directeur.”

Wie neemt straks in het sportieve dossier de eindbeslissing? “Het zijn de centen van de voorzitter. Hij hakt de knopen door. Maar je komt best vooraf tot een consensus. Vooreerst begin je met gelijkgestemden”, antwoordt Patrick Orlans. “We beginnen met de herlancering van het bedrijf. We zullen afspraken maken naar positivisme en werkkracht.”

KVO denkt ook aan Yannick Ferrera

Yannick Ferrera is op dit moment aan de slag als trainer bij Waasland-Beveren.
Yannick Ferrera is op dit moment aan de slag als trainer bij Waasland-Beveren.© BELGA

Theoretisch zijn er nog drie van de 35 kandidaat-trainers in de run. Zonder de naam te noemen gaven Frank Dierckens en Patrick Orlans toe dat de de Noorse coach Kåre Ingebrigtsen (53) in polepositie ligt om KVO sportief te leiden. Deze voormalige middenvelder van Manchester City en ex-Noors international werkte tot vorig jaar bij Rosenborg, waar hij drie titels op rij (2015 tot 2017) pakte. Wellicht komt het contract nog deze week in orde. “Binnen de tien dagen moet het orde zijn. Dan heeft hij nog minstens drie wedstrijden om de ploeg intensief te volgen”, stipt Patrick Orlans aan. Yannick Ferrera staat ook op de shortlist.

Voorzitter Frank Dierckens hoopt volgend seizoen sowieso een plaats in de linkerkolom te halen. “Dan ben ik al heel tevreden. Het is mijn droom dat we tot drie of vier matchen voor het einde van de competitie nog meedoen voor een plaats in Play-off 1. Zoals Sint-Truiden en Charleroi dit jaar.”

Terloops kondigde Frank Dierckens de heroprichting van een spelersraad met een vijftal man aan. Dit bestond niet meer in Oostende.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier