Nog geen huwelijk tussen KV Oostende en BC Oostende

Filou BC Oostende komt niet in Amerikaanse handen terecht. © PR
Redactie KW

Bij voetbalclub KV Oostende droomde iemand dat er best één grote multisportenclub op Europees niveau in Oostende zou komen. Vergelijk het met Real Madrid en Barcelona waar ze vooral een voetbal- en basketafdeling hebben. Enkele jaren geleden steeg er al eens zo’n ballonnetje aan de middenkust op. Tevergeefs. Nu zou het anders kunnen zijn, dacht men bij KVO.

De nieuwe Amerikaanse eigenaars van KV Oostende zouden Basketbalclub Oostende kunnen overnemen. Na enkele verkennende gesprekken was het handig te weten wat Paul Conway zelf, de grote man van de investeringsmaatschappij Ostend Investment Company die meerderheidsaandeelhouder is van KV Oostende, hierover denkt. Conway was vorig weekeinde in Oostende.

‘Momenteel geen interesse’

Delegaties van beide besturen voerden recent een aangenaam gesprek maar dat resulteerde niet in een concreet bod op de recordkampioen-basketclub. Tot nader order blijven beide clubs afzonderlijk opereren.

Paul Conway verklaarde momenteel geen enkele interesse te hebben in een overname van de Oostendse basketclub. Het geflirt mondt nog helemaal niet in een verloving uit. Beide sportclubs blijven gewoon goede buren. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier