Matig KVO koud gepakt in het Waasland

Maxime D'Arpino in duel met Michael Frey. © belga
Redactie KW

KV Oostende liep tegen Waasland-Beveren aan tegen een pijnlijke nederlaag: 2-0. KVO had wel enkele kansen, maar eigenlijk zat de kustploeg nooit goed in de wedstrijd. Op de counter werd de ploeg van coach Alexander Blessin twee keer koud gepakt. Oostende zal de knopjes snel moeten omdraaien om na een 1 op 12 tegen KV Kortrijk wél punten te graaien.

De kloof met de degradatiestreep verruimen. Dat was de duidelijke opdracht voor aanvang van deze inhaalmatch. Alexander Blessin voerde voor deze belangrijke wedstrijd enkele wissels door. Zo ging Jelle Bataille, terug uit schorsing, zowaar op linksachter spelen. De weer fitte Andrew Hjulsager ging op rechtsachter spelen en voorin kreeg Marko Kvasina een basisplek ten nadele van Makthar Gueye. Waasland-Beveren wou dan weer punten pakken: het wacht al sinds de eerste speeldag op een overwinning.

KVO begon voortvarend aan de partij. Maar de eerste echte kans was voor de Waaslanders met een schot van Michael Frey na 7 minuten. Doelman Hubert werkt weg met een voetveeg. Het spelbeeld was duidelijk: de kustploeg toonde de meeste drang naar voren, Waasland-Beveren loerde op de tegenprik. Dat leverde echter weinig echte kansen op. Een zachte knikbal van Kvasina over de kooi van Jackers was de eerste Oostendse doelpoging.

Sakala mist dé kans

Over halfweg zagen we Fashion Sakala enkele keren goed aan het werk. Eerst met een gekraakt schot, daarna met een leuke kap naar binnen, maar afgeblokte knal. Op het halfuur bracht de Zambiaan goed voor – na voorafgaand mistasten van de Waaslandse defensie – maar Kvasina kwam een teennagel te kort om binnen te werken. Vlak voor de rust dé kans om op voorsprong te komen: Vandendriessche zet voor, alweer Sakala duikt alleen op voor doel maar knikkert te bal naast. Hij had de bal ook aan Hendry kunnen laten, die vlak naast hem stond. Oostende had dus (licht) overwicht in deze magere eerste helft, maar wist dat niet te verzilveren.

Ongeloof bij de start van de tweede helft. Beveren schakelt binnen de minuut razendsnel om en de hele Oostendse defensie laat zich in de luren leggen. Frey speelt Albanese aan en die ziet zijn schot – ondanks een handje van Hubert – in doel verdwijnen. Ferme domper voor KVO, dat zich niet meteen wist te herstellen van deze tik. Passes en lange ballen kwamen niet aan.

Op de counter

Op het uur werd KVO weer koud gepakt op de counter. Frey en Sinani wisten razendsnel voor de neus van Hubert op te duiken en lukten de 2-0 in twee tijden. De kopjes gingen bij de Kustboys zowaar wat gaan hangen – dat hebben we dit seizoen nog niet gezien. Met de inbreng van Ndicka en Gueye gingen de manschappen van Blessin en co weer in een meer vertrouwde opstellen spelen: Hjulsager ging hoger acteren, Bataille nam z’n vertrouwde stek op rechts in.

Maar het draaide gewoon vierkant bij KVO. Passes kwamen niet aan, misverstanden stapelden zich op. Er werd veel ruimte weggegeven in de hoop toch kansen bij elkaar te rapen, Beveren kon op de counter loeren. Dé absolute kans om alsnog in de match te komen, zagen we pas in minuut 78. Een scherpe voorzet van Bataille werd door Gueye op zowat drie meter voor doel over gekegeld. Uiteindelijk vielen de grootste kansen in het slot nog aan de overkant.

Vervelende nederlaag dus voor KVO. Het spel viel zwaar tegen en de kloof met de degradatiestreep wordt zowaar kleiner – iets wat ze écht hadden willen vermijden. Het komt er nu op neer om zeer snel de knop om te draaien en in de derby tegen Kortrijk punten te pakken. Want met een 1 op 12 kan er wel eens twijfel in de kopjes gaan sluipen. (TVA)

Doelpunten: 46′ Albanese (1-0), 61′ Sinani (2-0)

Geel: Sakala, Frey Theate

Waasland-Beveren: Jackers, Wiegel, Schoonbaert, Wuytens, Gamboa, Efford (90′ Jubitana), Mandjeck (86′ Schryvers), Sinani, Bertone, Albanese (82′ Leuko), Frey (bank: Pirard, Bizimana, Jubitana, Koita, Heymans, Vukcevic, Leuko, Schryvers, Gabriel)

KV Oostende: Hubert, Hjulsager, Tanghe (81′ Guri), Hendry, Theate, Bataille, McGeehan (62′ Ndicka), Vandendriessche, D’Arpino, Kvasina (62′ Gueye), Sakala (bank: Castro, Capon, Marquet, Patoulidis, Guri, Gueye, Ndicka)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier