KVO wacht nog op 400.000 euro van stadionsponsor Versluys Bouwgroep

Bart Versluys was nog niet beschikbaar voor commentaar. © belga
Redactie KW

KV Oostende stuurt een deurwaarder naar Versluys Bouwgroep, de naamgever van de Versluys Arena. De Kustboys claimen nog 400.000 euro tegoed te hebben voor de sponsoring van afgelopen seizoen aan het stadion.

De samenwerking tussen Versluys Bouwgroep van CEO Bart Versluys en KV Oostende gaat al een poosje terug in de tijd. Kort na de bouw van de nieuwe hoofdtribune werd een contract opgesteld waarbij Versluys per seizoen 400.000 euro betaalt om de naam aan het stadion te verbinden. Die betaling gebeurde per seizoen in vijf schijven. “Twee jaar lang werd die betaling correct uitgevoerd, maar plots stoppen die betalingen”, valt te horen binnen de club.

Deurwaarder

Voor het pas afgelopen seizoen wacht de club dus nog op 400.000 euro. Gesprekken tussen KV Oostende en de nieuwe eigenaar enerzijds en CEO Versluys anderzijds leverden geen oplossing op, waardoor de club nu een deurwaarder heeft aangewezen om via een dagvaarding het geld alsnog te ontvangen. “Want 400.000 euro is voor onze clubwerking niet min”, klinkt het nog.

Bart Versluys zelf was (nog) niet bereikbaar voor commentaar, maar gaf al aan dat er met de club geen getekende overeenkomst is. Toch maakt KVO zich sterk dat het op basis van mailverkeer, eerdere betalingen en een opgesteld contract een waterdicht dossier heeft.

De deal tussen Versluys en KVO over de naamgeving loopt na komend seizoen af. Of de bouwpromotor ook wil betalen voor het seizoen 2020-2021, is maar de vraag. Er is overigens al interesse van andere partijen om hun naam langs de Van Tyghemlaan te zien oplichten. Een nieuwe sponsor kan pas aangeworven worden als de strubbeling met Versluys is afgesloten. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier