KVO verliest burenstrijd tegen Club Brugge

© belga
Redactie KW

KV Oostende moest het onderspit delven in de West-Vlaamse burenstrijd tegen Club Brugge: 1-3. Ondanks enkele goeie mogelijkheden voor KVO, toonde een matig Club zich efficiënt. Zo pikt de landskampioen de draad weer op na twee draws en een nederlaag. Oostende grijpt zich naar de haren: wéér goed gespeeld tegen een topclub, maar opnieuw geen punten.

KVO wou zich tegen de landskampioen extra hard bewijzen. Na het onnodige verlies tegen Standard vorige week (1-0), waren Alexander Blessin en co erop gebrand om dit keer wél punten te pakken tegen een topclub. Wederom dezelfde namen aan de aftrap, op de bank keerde Brecht Capon terug in de plaats van Toby Sibbick. Philippe Clement en Club Brugge wilden de duidelijke nederlaag tegen Dortmund in de Champions League en de pijnlijke draw tegen KV Mechelen dan weer snel doorspoelen met een overwinning.

Aangename openingsfase. De grootste kans kwam van de voet van Andrew Hjulsager, Simon Mignolet tikte de bal over. Enkele momenten later testte Vandendriessche de handschoenen van de Rode Duivel. Aan de overzijde kon Dennis de bal afsnoepen van Hendry en op doel afstormen, maar hij verslikte zich in z’n dribble – weg kans. Even leek Club Brugge zich beter in de match te werken. Leek, want te vaak kwamen korte passes en lange ballen niet aan. KVO speelde – met de nadruk op iéts – vlotter de bal rond, zonder grote kansen te versieren. Makthar Gueye probeerde het tot tweemaal toe met een omhaal.

KVO verliest burenstrijd tegen Club Brugge
© Belga

Net wanneer we wilden schrijven dat KVO goed georganiseerd stond, liep het grondig fout. Mats Rits kon een voorzet van Vormer moederziel alleen binnenkoppen. Daar liep toch één en ander grondig fout bij Oostende. Moest Hubert niet tussenkomen? Waar waren de grote jongens om in luchtduel te gaan? Had Rits de bal niet geraakt, kon ook Emmanuel Dennis de bal in doel werken – zóveel ruimte was er.

Maar de Kustboys lieten zich niet onbetuigd. Hjulsager drijft de bal veertig meter op en speelt Sakala aan. Leuke opwipper terug naar de Deen, die de bal tot bij Gueye kopt. Die zet z’n ijzersterke lijf, houdt Deli aan de praat en knalt in de draai gaaf voorbij Mignolet. Klassegoal van ‘Mighty Makthar’, zijn vierde van het seizoen. Daarna kreeg Club nog een gigantische kans: Dennis krijgt een voorzet van Diatta in de voet, maar treuzelt te lang en ziet Hubert uitstekend redden.

Oostende begon scherper aan de tweede helft. Sakala komt voor Sobol, maar zijn kopbal mist precisie. Niet veel later goeie actie tussen Vandendriessche en Bataille op rechts, Ndicka ziet zijn schot afgeblokt. Een afgeweken schot van D’Arpino kaprioleerde bijna in doel, Sakala liet meermaals zijn snelheid zien. KVO zette Club ferm onder druk en legde de Blauw-Zwarte defensieve kwetsbaarheid meermaals bloot.

KVO verliest burenstrijd tegen Club Brugge
© Belga

Halverwege de tweede helft kwam Club, tot dan slordig en ongeïnspireerd acterend, weer opzetten. Vormer krulde een vrije trap maar nipt over de kooi van Hubert. Het werd nog een lastig slotkwartier, toen Jelle Bataille – voor de tweede keer dit seizoen – een rood karton kreeg. Een lage knal van De Ketelaere zoefde bijvoorbeeld maar net naast, maar Diatta had meer geluk toen hij een afvallende bal op de slof nam: 1-2. In het absolute slot lukte invaller Badji nog een derde treffer.

Na een goeie reeks van zeven ongeslagen partijen op een rij, verliest KVO nu voor de tweede keer in evenveel weken. Er zat – net als tegen Standard – meer in tegen dit Club Brugge. Zo valt de kustploeg net buiten de top-10 en kan het tijdens de interlandbreak even herbronnen.

(TVA)

Doelpunten: 32′ Rits (0-1), 38′ Gueye (1-1), 81′ Diatta (1-2), 90′ Badji (1-3)

Geel: Bataille, Ndicka

Rood: Bataille (2 x geel)

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Theate, Hendry; Bataille, Ndicka (85′ Kvasina), D’Arpino, Vandendriessche, Hjulsager (83′ Capon); Sakala, Gueye (66′ McGeehan) (bank: Castro, Capon, Skulason, Marquet, Bätzner, McGeehan, Kvasina)

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Kossounou, Deli, Mata, Vanaken, Vormer, Rits, Lang (75′ De Ketelaere), Diatta, Dennis (59′ Badji) (bank: Horvath, Balanta, Krmencik, Schrijvers, Okereke, Badji, Mechele, De Ketelaere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier