KVO-spelers krijgen individueel programma: “Wij hebben een voorbeeldfunctie”

Trainer Custovic danst tussen de matchvoorbereidingen met zijn kinderen. © gf
Redactie KW

Net zoals iedereen moeten ook de spelers van KV Oostende zich aan de strikte voorzorgsmaatregelen houden in de strijd tegen corona. Nadat de laatste competitiematch tegen Cercle Brugge in extremis werd afgeblazen, kregen alle spelers een individueel programma mee naar huis. “We zijn profs: we zullen het voetballen niet verleerd zijn in enkele weken”, zegt flankspeler Brecht Capon.

“Het individueel programma gaat van loopschema’s op hartslag tot spierversterkende oefeningen. Buitenlandse spelers mogen niet terugkeren naar hun thuisland. Vergis je niet, de ploeg houdt zich thuis wel degelijk bezig met de trainingen en wedstrijdvoorbereiding voor die laatste match.

Sociale media

De club lanceerde via sociale media een filmpje waarin de belangrijke boodschap om thuis te blijven toch luchtig werd overgemaakt. Daarin zag Brecht Capon bijvoorbeeld zijn dochtertje Axelle de rol van personal coach op zich nemen. Ari Skulason ging met een van zijn kinderen push-ups doen en coach Adnan Custovic vond ook heel even de tijd om met zijn kids tijdens een videospelletje te dansen. “We hebben een voorbeeldfunctie: de gezondheid staat voorop, bij iedereen. En dat kunnen we niet genoeg herhalen”, zegt Capon.

Jelle Bataille doet thuis push-ups en herbekijkt match tegen Anderlecht.
Jelle Bataille doet thuis push-ups en herbekijkt match tegen Anderlecht.© gf

“Spelers mogen altijd bellen met onze dokters en andere medewerkers voor bijkomende info of advies”, zegt woordvoerder Bram Keirsebilck. “Het is voor iedereen een onzekere tijd. Naar de praktische kant van de competitie toe was het ideaal om die laatste match zonder publiek te spelen. Dan had je de reguliere competitie toch netjes nog kunnen afsluiten en waren we nu misschien al zeker van het behoud. Of was er op z’n minst toch zekerheid tout court. Nu is het afwachten of en wanneer die laatste match wordt ingehaald. Door het opschuiven van het Europees kampioenschap naar volgend jaar werd alvast meer ruimte gecreëerd om onze competitie af te ronden. We willen het behoud op het veld afdwingen.”

We willen het behoud straks op het veld afdwingen

Of de lange pauze de concentratie wegneemt bij de spelers? “We zijn allemaal profs en we weten waar we voor staan. Met het individueel programma blijven we op scherp. (knipoogt) En het is niet dat we in enkele weken tijd het voetballen zullen verleerd zijn. De vraag die we eigenlijk moeten stellen is niet wanneer we weer gaan voetballen, maar wanneer het coronavirus is ingedijkt”, voegt Capon eraan toe.

Geen voetbal, geen inkomsten. Al heeft KVO nog ‘geluk’ dat de laatste match op verplaatsing werd gespeeld. “Daardoor is het financieel verlies al bij al verwaarloosbaar”, zegt Keirsebilck. “Kijken we verder, dan kunnen we alleen maar stellen dat play-off 2 een model is waarbij de inkomsten aan ticketing en hospitality miniem zijn. Stel dat Anderlecht in onze poule zit, maar de play-offs niet doorgaan, zien we wel een mooie affiche in het water vallen. Gezien de coronacrisis overmacht is, zijn sponsoring en visibiliteit niet bedreigd.

Trainingen

De trainingen op de Schorre zouden normaal gezien maandag om 8.30 uur worden hervat. Maar de kans is reëel dat die planning bij het ter perse gaan van deze krant alsnog wordt opgeschoven.

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier