KVO haalt Oostenrijks jeugdinternational Marko Kvasina

© (Foto GF)
Redactie KW

Met de 23-jarige aanvaller Marko Kvasina heeft KV Oostende zijn eerste zomertransfer beet. Hij moet vooraan voor flink wat lengte zorgen met zijn 1 meter 95. De gewezen jeugdinternational van Oostenrijk ondertekende een contract tot en met 2023 met een optie op een bijkomend seizoen.

Kvasina, die Kroatische roots heeft, debuteerde in 2014 voor de hoofdmacht van de Oostenrijkse topclub Austria Wenen. Daar zou hij finaal vijf keer scoren en vier assists leveren in 47 matchen. Vervolgens maakte Kvasina de overstap naar de Nederlandse eredivisie, maar scoren bij FC Twente lukte niet in veertien partijen. Een terugkeer naar zijn vaderland deed duidelijk deugd: in 48 wedsdtrijden bij middenmotor SV Mattersburg was hij goed voor dertien goals en vijf assists. Hij speelde ook voor verschillende nationale jeugdreeksen en scoorde bijvoorbeeld acht keer in tien matchen bij de U18.

“Mijn contract bij Mattersburg loopt eind juni af dus ik verwacht om begin juli te kunnen aansluiten bij KVO”, aldus de spits op de clubwebsite. “De tijd was aangebroken om de Oostenrijkse competitie om te ruilen voor een hoger aangeschreven liga. De Belgische Pro League is dan de ideale volgende stap. Een sterke competitie met veel goede, jonge spelers die kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Gauthier Ganaye (algemeen directeur, red.) legde mij uit dat dit ook helemaal is waar het nieuwe project van KVO voor staat. Ook trainer Alexander Blessin overtuigde mij in een persoonlijk gesprek. Hij wist perfect wat mijn kwaliteiten zijn en wat hij van mij kan verwachten en dat schenkt mij heel wat vertrouwen.”

‘Executive president’ Gauthier Ganaye vult aan: “Ik volg Marko al een hele tijd en hij past perfect in het plaatje dat we voor ogen hebben. Hij is jong, gemotiveerd, en heeft het ideale profiel voor het systeem van counterpressing dat we willen spelen. Zo is hij zeer balvast en kopbalsterk en bovendien is hij een echte ploegspeler, iemand die veel in beweging is en lastig is voor verdedigers. Kortom, het soort spits die je in je team wil en ik ben dan ook zeer tevreden dat ik Marko kan aankondigen als mijn eerste transfer hier.”

(TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier