KVO-fans kritisch voor Anderlecht: “Constructie Nkaka is een roofdeal”

Luc Devroe en Marc Coucke © VDB
Redactie KW

Enkele KVO-fans vinden het maar niks dat Anderlecht KV Oostende aan het leegkopen is. “Ze werken met voorkennis aan roofdeals”, klinkt het hard.

“Het eerste seizoen in eerste klasse hebben de Brusselaars ons heel goed geholpen met spelers als Lukaku en Canesin, maar de eigenheid van de club zijn we niet uit het oog verloren. Je mag ook maar drie spelers van een ploeg huren, dus echt overladen met Anderlechtspelers zullen we niet worden”, aldus fan Koen Devisscher, die zich vroeger engageerde voor de voormalige supportersclub d’Ostensche Kapers. “Oostende blijft een kleinere club dus is het normaal dat spelers als Milic en Musona hogerop willen. Goeie spelers moeten die stap kunnen zetten. Het is wel jammer dat ze allemaal dezelfde richting uit gaan. Het is natuurlijk niet plezant om de voorzitter met het geld te zien vertrekken, zeker als hij dan nog eens de spelers die wat kunnen opbrengen meeneemt.”

Vooral bij de transfer van Nkaka stelt de Oostendenaar zich vragen. “Dat vind ik een soort roofdeal, want blijkbaar zit er een clausule in het contract waarbij hij nog een jaar bij KVO blijft. Met andere woorden: hij wordt overgenomen, maar KVO betaalt nog even én zijn opleiding én zijn loon, terwijl hij nu al weet dat hij weggaat. En die clausule heeft Luc Devroe er zelf ingestopt, dus dat vind ik wel een rare constructie. Zal hij zich nog opladen? En zou hij wel gekomen zijn naar KVO zonder die deal en belofte? Met andere woorden: is Oostende niet te min voor hem?”

Weinig communicatie

De ontgoocheling bij de KVO-fans is groot. “De fans zijn niet vergeten dat Coucke zonder aanleiding vertrok, dat hij de staf meenam en zich dan nu op de beste spelers stort. Het gevoel van ‘ze nemen onze goeie spelers mee voor een prikje’ overheerst dan. Ook ik ben er niet helemaal mee akkoord, maar geld doet de zaken rollen. Ik hoop dat KVO er een goeie prijs voor kreeg, want daarover is weinig communicatie.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier