KVO’ers Siani en Berrier schenken deel van crowdfunding aan vzw Stappie

Twee topvoetballers van KVO, Sébastien Siani (links) en Franck Berrier (rechts), overhandigden de cheque aan Bart Portier (midden) van vzw Stappie. © PR
Redactie KW

In volle crisis rond de wel of niet-redding en de overname van KV Oostende zetten Sébastien Siani en Franck Berrier hun schouders onder een bijzonder succesvolle crowdfundingactie. Beide toppers gaven nu een deel van de opbrengst aan vzw Stappie, één van de geselecteerde sociale projecten. Tegelijk bezocht het duo Siani-Berrier het centrum.

De crowdfunding en onlineveilingen van het voorbije voorjaar met als doel KV Oostende te redden, leverden de club 49.564 euro op. Na de overname van KVO door de Ostend Investment Company beslisten de initiatiefnemers van de acties om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking van KVO (19.825 euro), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (9.912 euro) en 40 % naar sociale projecten (19.825 euro).

Nadat KVO al aan enkele sociale projecten een som schonk, overhandigden ze nu 1.000 euro aan CAR Stappie vzw, het Centrum voor Ontwikkelings- en Gehoorstoornissen. Voor die overhandiging kwamen twee toppers opdagen. De twee KVO-iconen én crowdfundinginitiatiefnemers Franck Berrier en Sébastien Siani overhandigden die cheque.

Educatief en sportief speelgoed

Al sinds 1976 begeleidt en behandelt vzw Stappie peuters, kleuters, kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen zoals bijvoorbeeld ADHD, mentale beperkingen, gedragsstoornissen en ASS. Daarnaast bieden ze ook gehoorrevalidatie aan voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren én volwassenen. Daarvoor rekent het op een team van meer dan 60 experten onder wie psychologen, ergotherapeuten, artsen, logopedisten, kinesisten en pedagogen.

We betrekken ook altijd de ouders van het kind in de behandeling. Dat is belangrijk want zij moeten uiteindelijk de behandeling in praktijk omzetten binnen de gezinssituatie”, zegt Bart Portier, algemeen directeur van vzw Stappie.

“We begeleiden steeds een 200-tal kinderen. Zij blijven hier nooit slapen, maar ze zijn hier soms wel drie uren per dag aanwezig. Dat is intensief, zowel voor hen als voor ons begeleidingsteam, maar de resultaten bezorgen ons veel voldoening.”

“Met het geld dat we van KVO krijgen, zullen we nieuw educatief en sportief speelgoed aankopen. Onze vaste stek in de Koninginnelaan wordt voorlopig verbouwd en we hopen om er tegen begin 2022 in te trekken. Er wordt een grote binnen- en buitenruimte voorzien waar de kinderen zullen kunnen spelen en sporten”, zegt Portier dankbaar.

“Veel bewondering”

Van de cheque-overhandiging maakte Bart Portier gebruik om de KVO-delegatie rond te leiden op Stappies tijdelijke site in het voormalige Sint-Lutgardisinstituut. Sébastien Siani was alvast onder de indruk.

“Voor mensen die met kinderen werken, heb ik enorm veel bewondering”, reageerde Sébastien Siani die zelf twee kinderen heeft en zo ervaart “hoe vermoeiend” dat is … “En mijn vrouw werkt ook in het onderwijs. Dit zijn hier dan nog eens kinderen met ontwikkelingsproblemen, wat wellicht nóg meer energie vergt.”

Franck Berrier is het met hem eens. “Het was leerrijk om te vernemen hoe dit alles in zijn werk gaat. Ook ik heb kinderen, dus ik kan alleen maar bewondering hebben voor deze mensen. We zijn blij dat we hen financieel kunnen helpen.” (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier