KVO en STVV houden het op een gelijkspel na late gelijkmaker Alexis De Sart

© belga

Op de voorlaatste speeldag in Play-off II kon KV Oostende niet winnen thuis tegen Sint-Truiden. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel, waardoor de kloof tussen STVV en Charleroi onoverbrugbaar is voor de Kanaries. In de finale van Play-off II neemt Charleroi het op tegen KV Kortrijk.

Een slap STVV had een lastige avond tegen een stug KV Oostende. KVO-keeper William Dutoit stopte even voor het half uur een penalty van Mamadou Sylla, tien minuten later zette Sindrit Guri de Oostendse voorsprong op het bord.

Sindrit Guri scoorde het openingsdoelpunt voor KVO.
Sindrit Guri scoorde het openingsdoelpunt voor KVO.© BELGA

Na de pauze voorkwam een sterke Dutoit tot twee keer toe de gelijkmaker. In het slot kreeg Sylla nog dé kans op de 1-1, maar de Senegalees kopte van heel dichtbij pal op Dutoit.

Alexis De Sart deed in blessuretijd wat Sylla verzuimde te doen, maar de gelijkmaker kwam rijkelijk te laat. De troepen van Marc Brys zijn uitgeteld voor groepswinst.

Alexis De Sart wist in de 91ste minuut de gelijkmaker te maken voor STVV.
Alexis De Sart wist in de 91ste minuut de gelijkmaker te maken voor STVV.© BELGA