KVO doet zichzelf tekort met draw tegen Zulte-Waregem

© belga
Redactie KW

KV Oostende wist zichzelf niet te belonen tegen Zulte-Waregem. Ondanks flink wat kansen speelde KVO 1-1 gelijk. De kopjes bij bij de speler hingen naar beneden, vooral toen de tussenstand bij Cercle bekend raakte. Dit Oostende verdiende meer.

Coach Dennis Van Wijk bracht enkele nieuwe namen aan de aftrap. Verstraete, Capon en Hjulsager verdwenen naar de bank. Skulason keerde terug op links, opvallend waren de basisplaatsen voor Neto en Vargas. Eerder had Van Wijk in deze krant nog gezegd hoe hard hij op de creatieve Vargas rekent in deze slotfase van de competitie. Aan de sfeer in het stadion zal het zeker niet gelegen hebben: pompende beats, slingers, vuurwerk en vooral de talrijke supporters die luidkeels de Kustboys naar de drie punten willen schreeuwen.

De eerste dreiging noteren we in de vierde minuut. Eerst een leuke baltoets van Vargas, daarna een uitstekende doorsteekpass van Palaversa en gevaarlijke lage voorzet van Skulason dwong Bansen tot een eerste tussenkomst. In minuut 9 werd de aanvallende onmacht, die KVO al een heel seizoen etaleert, pijnlijk duidelijk. Na een goeie tussenkomst op het middenveld stak Vargas de bal prima door tot bij Bataille. Die zette puik voor naar Sakala, die intussen helemaal alleen voor Bansen stond. Toch besloot de kwieke aanvaller een halve meter naast – Van Wijk en de fans sloegen de handen vol ongeloof voor de ogen. Op het kwartier een eerste poging van Zulte-Waregem: Vossen mikte naast de kooi van Dutoit. Kortom, een aangename openingsfase.

Even voor halfweg was het een eerste keer echt bibberen voor de kustploeg. Na nerveus gedoe achterin kreeg Zulte-Waregem een vrije trap net buiten het halve maantje. Gelukkig voor Dutoit en co zoefde de bal van Diarra een metertje over. Enkele minuten later. Skulason – aan een goeie match bezig – werd in een duel met Bruno op de achterlijn foutief neergehaald in de zestien. De koele IJslander ging zelf achter de bal staan en mikte keurig in de linkerhoek – Bansen bleef verstijfd staan in het midden. Vlak voor het half uur kreeg Sakala in de omschakeling wéér een dot van een kans om de 2-0 te netten, maar Bansen keerde prima in hoekschop. Dit aardig spelend Oostende had halverwege altijd twee of drie keer moeten scoren. Extra pijnlijk was het dan ook toen Larin randje buitenspel kon infiltreren en Marcq van dichtbij een aarzelende verdediging verschalkte. Alweer wist KVO een voorsprong niet vast te houden en sloop de angst terug in de ploeg. Larin kon vlak voor de pauze simpel tussen zowel Faes en Sanneh lopen en scoorde op enkele centimeters na. Deze aangename partij ging bijna de rust in met een voorprong voor Oostende, toen Vargas een voorzet van Sakala net naast de linkerpaal schoof.

De meeste fans hingen nog aan de bar toen Sakala na een leuke combinatie op het middenveld op doel vlamde. Bansen pareerde knap. De vlam sloeg meteen in de pan bij de start van de tweede helft. Enerzijds geharrewar voor de goal van William Dutoit, en meteen daarna kopte Niane goed door naar Sakala, die voorbij Bansen snelde en de bal parallel met de doellijn zag hobbelen. Niane gooie zich nog naar het leer, maar kon er nét niet bij. Het hield niet op: Diarra kon – na een trekfout op Vargas? – de Oostendse zestien induiken, kapte naar binnen en stelde Dutoit op de proef met een komeetschot.

De straffe start zette zich echter niet door, grote kansen bleven na het uur uit. Bij Oostende verdween stilaan de scherpte uit de ploeg. Een struikelpartij van de hard werkende Niane was daar het beste bewijs van. Aan goeie wil daarentegen geen gebrek. In het laatste kwart gooide Van Wijk Robbie D’Haese in de strijd. Sakala, die al een hele match de ziel uit zijn lijf liep, ging in de punt van de spits staan.

De slotfase kondigde zich spannend aan, zeker omdat Cercle Brugge bij Moeskroen op voorsprong was geklommen. De ingevallen Hjulsager leek daar precies op de hoogte van te zijn en pakte uit met een mooi nummertje. De Deen legde knap terug voor de mee opgerukte Faes, en diens schot likte de deklat. Waregem speelde geen echte grote kansen bij elkaar, maar dreigde af en toe met balbezit op de helft van Oostende. De blessuretijd bleef zonder gevolg. Zo wordt de degradatiestrijd nog wat spannender.

(TVA)

Opstellingen:

KVO: Dutoit, Skulason, Faes, Milovic, Sanneh, Palaversa, Neto, Vargas (82′, Hjulsager), Sakala, Bataille, Niane (73′, D’Haese)

(bank: Ondoa, Verstraete, Capon, Jonckheere, Boonen, D’Haese, Hjulsager, Guri)

Zulte-Waregem: Bansen, de Fauw, Baudry (90′, Van Hecke), Marcq, Sissako (77′ Srarfi), Larin, Walsh, Diarra, Bruno, Vossen, Kainourgios

(bank: Bostyn, Govea, Srarfi, Oberlin, Berahino, Thiel, Van Hecke)

Doelpunten: (24′) Skulason 1-0, (33′) Marcq 1-1

Geel: (21′) Sissako, (45′) Vargas, (67′) Marcq, (70′) de Fauw

Rood:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier