KVO-coach Yves Vanderhaeghe kritisch voor ref

KV Oostende : Yves Vanderhaeghe © VDB
Redactie KW

KV Oostende-coach Yves Vanderhaeghe was erg ontgoocheld na afloop van de finale van de Croky Cup. De T1 van de Kustploeg zag hoe zijn team zaterdagavond in de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion pas na verlengingen en strafschoppen moest buigen voor Zulte Waregem (3-3 na verlengingen, 2-4 voor Essevee na elfmeters), KVO greep zo erg nipt naast zijn eerste bekertriomf.

“Uiteraard is de ontgoocheling groot, dat is logisch”, begon Vanderhaeghe zijn perspraatje. “Eigenlijk hebben we niet verloren, het was 3-3, er moet nu eenmaal een verliezer zijn. Het was een erg mooie wedstrijd, met spanning alom. Toch vind ik dat we iets te makkelijk doelpunten weggaven.” Vanderhaeghe had ook kritiek op ref Delferière, die volgens hem twee fases fout beoordeelde. “Hij geeft in een echte cupmatch bij een eerste fout al na één minuut geel (voor Michiel Jonckheere nvdr), zoiets doe je gewoon niet”, klonk het streng. “Bovendien was er volgens mij ook geen fout bij de fase waar zij een vrije trap krijgen waaruit hun laatste doelpunt voortvloeit. Zoiets beslist over winst en verlies”.

Frisheid ontbrak bij sommigen

Uiteidelijk ging KVO onderuit na strafschoppen, Essevee-doelman Sammy Bossut redde de pogingen van Fernando Canesin en Knowlegde Musona. “Ik kan en wil mijn spelers niets verwijten. Op training zag ik spelers fantastische strafschoppen nemen, maar na 120 minuten is het altijd anders. Dan zijn er sommigen iets minder fris en nemen er anderen hun verantwoordelijkheid. Daar kan ik echt niet boos om zijn”, klonk het bij Vanderhaeghe, die Play-Off I op 1 april aanvat met een uitwedstrijd tegen Charleroi. “We hebben wel even tijd om mentaal te recupereren. Dit doet pijn, maar zal volgens mij geen invloed op onze wedstrijden in de play-offs hebben. We moeten de nederlaag naast ons neerleggen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier