KVO-coach Blessin na thuisnederlaag tegen Beerschot: “Feeling like shit”

© belga
Redactie KW

Alexander Blessin voelt zich slecht maar probeert zo positief mogelijk te blijven na het verlies tegen Beerschot maandagavond (1-2). Ondanks meer balbezit, prima combinaties en enkele goeie kansen delfde de kustploeg het onderspit na twee verdedigende fouten.

“I’m feeling like shit”, zuchtte de aimabele KVO-coach eens diep. “Je gaat de wedstrijd met zo’n positieve ingesteldheid tegemoet en dan maak je binnen de minuut zo’n fout. Ik zag de spelers wel vijf minuten later de rug rechten – dat stemt me erg tevreden. Ook de tweede tegengoal was een cadeau. Nochtans hadden we enkele goeie kansen met een kopbal van Theate, vrije trap met Hjulsager en een actie van Sakala. Met een gelijkspel had ik vrede kunnen nemen.”

Sneller spelen

“Tot aan de zestien meter van de tegenstander loopt het goed, maar daarna vinden we de ruimte niet. We moeten nog sneller spelen om te tegenstander te ontwrichten”, merkt Blessin op.

Inderdaad, het spel van KVO doet het beste vermoeden, maar het zal wel efficiënter moeten spelen. “Zowel in het eigen strafschopgebied als dat van de tegenstrever. Ik zie op training zeer veel goeie combinaties waar we op kunnen bouwen. Deze jonge ploeg moet – en zál – nog veel stappen zetten.”

Gueye en McGeehan

Spits Gueye werd na goed een uur vervangen en speelde aanvankelijk op de linkerflank. “Daar heeft hij in het verleden ook al gespeeld en hij is goed in één-tegen-éénsituaties. Na 60 minuten was zijn bobijntje op. Vergeet niet: die jongen speelt nog maar tien dagen bij ons. Geef hem nog twee, drie weken en hij is topfit. De invalbeurt van Cameron McGeehan? Ook hij traint nog maar pas mee, maar is topfit. Ruim twee weken geleden speelde hij nog met Portsmouth. Ik had nood aan een offensieve ‘8’ en hij is een heel energieke speler die nagenoeg alle duels wint.” (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier