KV Oostende wordt in de slotfase uitgeteld door Rezaei

© belga
Redactie KW

Alhoewel KV Oostende ongeveer een uur met elf tegen tien voetbalde, oogstten de groen-rood-gelen toch geen enkel punt tegen Charleroi: 0-1 in een fris Oostende.

De balans sinds eind augustus, tegelijk ook sinds de blessure van Palaversa, is nu amper 2 op 24. Charleroi haalt 9 op 9.

Bij KV Oostende betaalden Canesin en Sylla de rekening voor de nederlaag in Waregem. Boonen en Guri bekwamen een plaats in het elftal. Charleroi toonde het eerste halfuur het meeste veldoverwicht, maar dat leverde de Zebra’s geen doelpunt op. Het eerste doelgevaar volgde in de zestiende minuut na een heel mooie actie van Morioka die twee man in de wind zette. Dutoit was sneller dan Bruno bij de bal. Enkele minuten later was Milovoc alerter dan Morioka.

KVO had nog geen enkele doelkans gehad toen Diagne mistastte en dan maar met de hand en/of onderarm het leder voor Guri wegsloeg. De ref gaf eerst geel, maar veranderde zijn beslissing na tussenkomst van de VAR: rood voor Diagne! Charleroi moest nog bijna een uur met tien man verder. Uit de eerstvolgende vrije trap van Skulason knikte Guri het leder perfect naar doel, maar Oenneteau sloeg de bal nog fantastisch in hoekschop. Ook Guri en Bataille bedreigden de bezoekende keeper nog voor de rust. Capon en Boonen keken al tegen een gele kaart aan.

Halverwege de avond verving trainer Ingebrigtsen de jonkies Boonen en Bataille door het ervaren duo Vargas-Canesin. KVO had er zin in, maar aan het uur kregen de goed georganiseerde Karolo’s na enkele keurige eentweetjes de beste kans. Gholizadeh kwam oog in oog te staan met Dutoit, maar liet de 0-1 liggen! Met buitenkant rechts schoot hij de torenhoge kans voorlangs.

KV Oostende wordt in de slotfase uitgeteld door Rezaei
© belga

Toch bleef KVO ook nadien verdienstelijk beuken op de dubbele muur van Charleroi achteraan. Na 70 minuten verving Sylla Guri. Iets later snoepte Sakala mooi de bal af, maar de communicatie met Sylla zat niet snor. Weg kans. KVO stuurde nog veel voorzetten voor doel, maar ze leverden nauwelijks kansjes op. Och ja, er was nog een kopbal van Vandendriessche, mooi geplukt door Penneteau.

In de 82ste minuut leed KVO bij een aanval fataal balverlies. Bliksemsnel stuurde Ilaimaharitra de bal naar Rezaei die in volle snelheid Dutoit te grazen nam. De eerste clean sheet van het seizoen voor KVO verdween. Meer, het puntje glipte ook uit de handen van KVO dat nog tevergeefs op de gelijkmaker aasde. KVO telde iets meer balbezit (53-47%), doelpogingen (12-8) en schoten binnen het kader (5-2), maar met die stats verdiende KVO geen punt. Het blijf met 11 schaarse punten op de veertiende plaatsen. Van die elf punten behaalde KVO er negen in de vijf eerste speeldagen. Nadien volgden nog twee punten uit acht speeldagen.

KV Oostende wordt in de slotfase uitgeteld door Rezaei
© belga

Charleroi boekte aan zee dus een zuinige zege, alhoewel het een uur met een man minder voetbalde. “Always look on the bright side of life”, klonk het achteraf optimistisch in het stadion. Ook een positieve houding kan KVO inderdaad helpen. Zaterdag reizen de Kustboys naar Sint-Truiiden.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier