KV Oostende wint galamatch tegen Griekse tweedeklasser

© Facebook KVO

Eén week voor de competitiestart op Anderlecht heeft KV Oostende de Griekse tweedeklasser Panachaiki tijdens een galamatch in de Versluys Arena met 4-1 geklopt.

Een afgeblokt schot van Vargas was het eerste gevaar. Met aardig combinatievoetbal kleurde KVO de openingsfase. Rajsel schoof de eerste treffer tegen de touwen na een gemeten voorzet van D’Haese. Met een keurig vluchtschot verdubbelde D’Haese één minuut later de voorsprong.

Nadat Schelfhout een harde knal uit de kruising had geslagen, kopte Marcovic uit de volgende hoekschop de 2-1 binnen. Aan weerszijden volgden nog leuke acties.

Vier minuten na de hervatting vlamde Banda een terugvallende bal voorbij de Griekse doelman: 3-1. Na een degelijke aanval plaatste Vargas de bal rakelings over de dwarsligger. Aan de overkant toonde Schelfout opnieuw zijn klasse, toen hij alert reageerde op een harde trap. Boonen en Sakala toonden goede wil maar ook onzuiverheid. Sakala scoorde iets later toch maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 88ste minuut werkte een Griekse verdediger de bal in eigen doel. Zo zegevierde KVO met ruime 4-1-cijfers.

KV Oostende speelde met: Schelfhout (74′ Badu), Lombaerts, Marquet, Neto (74′ Tanghe), Boonen, Banda, Vargas (74′ Mbye), Ndenbe, Bataille, D’Haese (46′ Sakala), Rajsel (89′ Morina).