KV Oostende wint eerste oefengalop tegen Varsenare

© belga
Redactie KW

Gezellig. Anders kan je het decor voor deze eerste oefenpot mét publiek niet omschrijven. Prima organisatie, trouwens. Driehonderd toeschouwers zaten op plastic tuinstoeltjes rond het veld van provincialer Varsenare – het creëerde een leuke vakantiegvoel. Het talrijke publiek zag een energiek Oostende met veel goeie intenties.

Heel wat nieuwe gezichten stonden de eerste helft tussen de lijnen, maar nog geen nieuw gecontracteerde speler. Testers Visar Shala – jeugdproduct van Club Brugge en laatst bij de U21 van Zulte-Waregem actief – was daar één van, net als Arthur Theate. Jongeren Jordy Schelfhout, Marvin Dewaele en Anton Tanghe stonden naast vaste waarden Skulason, Vandendriessche, Marquet, Hjulasger, Guri en Akpala. Oostende begon vlijtig aan de partij en zette meteen druk naar voren – het spel dat coach Alexander Blessin voor ogen heeft. Op een voorzetje van Guri zag Akpala zijn poging gekeerd, Vandendriessche knalde vervolgens tegen de lat. Diezelfde dwarsligger was even later ook het eindstation van een leuk schot van Shala, na een aflegger van Guri. Halfweg kreeg KVO een vrije trap op rechts na een vies foutje op Akpala. Skulason stak zijn linkerflank over om de bal in het pak te sturen, Guri verlengde in de verste hoek.

Varsenare verweerde zich kranig en wist halverwege bijna te scoren. Op de daaropvolgende tegenprik schopt Shala ondanks een goeie vooractie ruim over te trappen. Tien minuten voor rust haalde Skulason de achterlijn om goed voor te brengen. Met een ietwat gekraakt schot werkte Shala de bal in doel. Hjulsager wist na goed combinatiewerk te vuisten te testen van de doelman van Varsenare, en weer Guri prike net naast na een goeie actie. Akpala trof na een prima infiltratie van een bedrijvige Vandendriessche alwéér de lat, de voorbode voor een derde treffer via wederom Shala.

KVO-keeper Schelfout moest zich één keer onderscheiden met de vuisten, na een strakke knal op vrije trap van Varsenare. Ook rechtsachter Dewaele wist zich te tonen met enkele goeie rushes en tussenkomsten.

Francois Marquet van KV Oostende
Francois Marquet van KV Oostende© BELGA

Heel wat nieuwe gezichten in de tweede helft. In doel stond tester Riffi Mandanda, de nieuw gecontracteerde spelers Marko Kvasina en Théo Ndicka kwamen tussen de lijnen, naast nog enkele jongeren. Het spelbeeld bleef ongewijzigd: KVO met veel druk vooruit, Varsenare kreeg weinig ademruimte. Jorben Vanhulle testte snel de vuisten van de doelman, op de daaropvolgende corner werkte Theate binnen. Opvallend: rechterflankspeler Jelle Bataille kreeg naast Ozkan een centrale rol op het middenveld van Blessin en deed het daar best goed op een voor hem nieuwe positie. In het eerste bedrijf bleef de druk van de kustploeg hoor, met onder meer een goeie kans voor Indy Boonen. Echt grote dreiging bleef echter uit. Ozkan wist de monden van het publiek wel te doen openvallen met een prinsheerlijke vrije trap in de winkelhaak.

Bij Varsenare ging het licht nu helemaal uit. Oostende voerde de druk weer wat op en na flink wat pressing wist Boonen de bal prima in doel te schuiven. Een verdiend doelpunt voor Indy Boonen, die daarvoor al twee keer met een goed schot de keeper tot een redding dwong. Ndicka toonde over een goeie linker te beschikken met een rechtstreekse vrije trap, de keeper zweefde de bal netjes uit doel. En als die goal van Ozkan al mooi was, dan mag die van Bataille echt wel ingelijst worden. Een vlam, een streep, een kanonskogel van zo’n 25 meter scheurde het net bijna in stukken.

Puik partijtje van KVO, waarin Blessin ons voor het eerst liet kennismaken met zijn systeem van pressing. Werk aan de winkel is er uiteraard wel – zo zakte het tempo soms wat te laag – maar algemeen bekeken was dit aardig om zien.

(TVA)

Eerste helft:

Schelfhout, Skulason, Dewaele, Tanghe (34′ Farquharson), Theate, Vandendriessche (c), Marquet, Hjulsager, Shala, Guri, Akpala

Tweede helft:

Mandanda, Farquharson, Capon (c), Ndicka, Theate (65′ Tanghe), Vanhulle (73′ Berte, 80′ D’Arpino), Ozkan, Mazbouh (65′ Louknine, 75′ Brachet), Boonen, Bataille, Kvasina

Doelpunten:

20′ Guri (0-1), 34′ Shala (0-2), 44′ Shala (0-3), 53′ Theate (0-4), 73′ Ozkan (0-5), 77′ Boonen (0-6), 83′ Bataille (0-7)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier