KV Oostende stelt nieuwe ondervoorzitters voor (die aandelen kochten van Coucke en Callant)

Frank Dierckens en Gino Vanderhaeghen
Redactie KW

Met Frank Dierckens en Gino Vanderhaeghen stelt KVO straks twee kersverse ondervoorzitters en aandeelhouders voor. Een kennismaking.

Gino Vanderhaeghen (51) is met Vanver in Zwevezele, Depredomme in Ruiselede en Noordzee in Middelkerke eigenaar van drie bedrijven. Hij kocht zijn aandelen enkele maanden geleden uit eigen zak van Marc Coucke. “Die aandelen zijn van mij persoonlijk en hebben niets te maken met mijn bedrijven, al sponsoren zij de kustploeg wel. Ik vond het een uitdaging om in het verhaal te stappen net toen Marc naar Anderlecht vertrok. Ik heb drie procent van de aandelen in handen en dat vertaalt zich nu in het ondervoorzitterschap. Een concrete taak zal daar waarschijnlijk niet aan gekoppeld worden, ik zal wel af en toe meegaan op verplaatsing en vooral veel netwerken.”

Voorzitter Peter Callant was na zijn overname gretig op zoek naar extra investeerders en heeft met Frank Dierckens (57) alvast één iemand gevonden. “Hoeveel aandelen ik precies gekocht heb, wil ik liever niet dieper op ingaan, want het gaat om enorme bedragen. Ik weet wel dat er nog steeds aandelen beschikbaar zijn”, aldus de 57-jarige bedrijfsleider van Diaz, een bedrijf dat gevestigd is in Tielt. “Ik besef dat investeren in voetbal risico’s met zich meebrengt, maar toch ben ik ervan overtuigd dat het rendabel kan zijn. De gezonde voetbalvisie van het bestuur trok me over de streep. We willen jong talent aantrekken, ze ontwikkelen en daarna met een meerprijs doorverkopen. Marc kocht talent, nu moeten we talent opleiden.”

Ook Dierckens krijgt dus de titel van ondervoorzitter. “Ik had liever voorzitter geworden, maar heb ik het geld niet voor”, lacht de bedrijfsleider die in Knokke woont. “Nu ik voor een stukje mede-eigenaar ben, kwam de vraag om ook in het bestuur te zetelen. Het leek me de ideale kans om een stukje van de taken van Peter – waarmee het heel goed klikt – te verlichten. Samen met Gino, die heel wat capaciteiten heeft, zie ik dat zeker zitten. We zullen een goed team van selfmade men met het nodige West-Vlaams boerenverstand vormen. Het is leuk om nu wat meer inspraak te hebben. Los van het financiële kan ik de kustploeg vooral op organisatorisch vlak iets bijbrengen, want dat is één van mijn specialiteiten.”

Beide heren zijn ook fervente supporters van de kustploeg. “Maar nog niet heel mijn leven”, geeft Vanderhaeghen toe. “Vroeger sponsorde ik Club Brugge, maar daar was er te weinig return naar bedrijven toe. Ik geraakte gecharmeerd door KVO toen ik als fan van Club op schitterende wijze in het Albertpark ontvangen werd. Ik ben ondertussen een viertal jaar bij de kustploeg actief.”

Als doorwinterde zelfstandige is Vanderhaeghen dus deels supporter uit commercieel oogpunt. Bij Dierckens horen we een gelijkaardig verhaal. “Vroeger was ik fan van Club Brugge, maar intussen klopt mijn hart voor KVO. Ik kwam voor het eerst met de kustploeg in contact toen ze play-off 1 in Roeselare afwerkten. Later voerden we een deel van de werken in de Versluys Arena uit en we zijn zo sponsor geworden. Diaz wordt door KVO mooi in de kijker gezet. Bovendien is ook amusement heel belangrijk. Ik ben geen afterpartyman, maar ik kan klanten wel een plezier doen met een avondje voetbal en amusement. Ook bij Club heb ik enkele seats, maar gaat alles er zakelijker aan toe. KVO is meer familie.”

(SB/OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier