KV Oostende stelt eerste stripverhaal voor

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Donderdagmiddag stelde KV Oostende de eerste eigen strip voor aan de pers.

Het stripverhaal van KV Oostende, ‘Op zoek naar Ronald Inho’, werd getekend door Steve Van Bael. “Sportief directeur Luc Devroe was moeilijk om te zetten in beeld”, lachte persverantwoordelijke Wim De Meyer tijdens de officiële voorstelling. De strip is actueel, want zelfs de kersverse aanwinst Silvio Proto duikt op in het verhaal. “Het was inderdaad flink tegen de deadline werken”, gaf de tekenaar donderdagmiddag toe. Steve Van Bael tekende vroeger nog voor Kiekeboe, vandaar de treffende gelijkenis van de prenten in het KVO-verhaal.

“Op de fandag van KV Oostende, dit jaar op zondag 10 juli, kan je de strip voor het eerst verkrijgen. Op dinsdag 12 juli zou hij bij de dagbladhandel moeten liggen. De strip verschijnt op 20.000 exemplaren. “Als het initiatief aanslaat, pakken we misschien wel elk seizoen uit met een nieuwe verhaal”, liet Marc Coucke optekenen. “Ik ben tevreden met het verhaal, al is mijn buik te klein en mijn haar te lang”, lachte de flamboyante voorzitter. “Op de fandag zal ik trouwens zelfs een signeersessie houden.”

KV Oostende stelt eerste stripverhaal voor

Commercieel directeur Patrick Orlans liet dan weer weten dat hij in de strip beter zingt dan in het echt. Ook voor de Oostendse bouwpromotor Bart Versluys is een rol weggelegd, net als voor een aantal fans.

‘Op zoek naar Ronald Inho’ telt 64 pagina’s en kost 9,95 euro.

(MF – Foto’s MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier