KV Oostende speelt dit weekend met uitzonderlijke voetbalshirts

Fernando Canesin speelt dit weekend met 'Pai' op zijn shirt. © KV Oostende
Redactie KW

De vijfde speeldag van de play-offs belooft een extra portie amusement voor zowel de voetballers als de supporters. De spelers van KV Oostende zullen namelijk op het veld staan met wel zeer uitzonderlijke voetbalshirts.

De thuiswedstrijd van KV Oostende tegen Beerschot Wilrijk krijgt dit weekend een extra dimensie. Dit weekend staan niet hun namen, maar wel hun bijnamen te lezen op hun shirts. “De bedoeling? Een nog sterkere band creëren tussen de spelers en de supporters. Want echte maten noemen elkaar bij de bijnaam. Voetballen onder maten dus, met dank aan Maes Pils. Er is niets dat maten zo verbindt als voetbal, zowel op als naast het veld”, klinkt het in een persbericht.

“We weten allemaal dat het voetbal maten samenbrengt”, aldus Jan Bosselaers, marketing directeur bij Alken-Maes. “Deze keer wilden we dat niet alleen doen naast het veld, maar ook op het veld.”

Daarom vroeg Maes Pils om beide ploegen te laten spelen met hun bijnamen op hun shirts, iets wat meteen enthousiast werd onthaald door beide clubs. Want bijnamen, die gebruik je onder maten. “Zo brengen we supporters nog dichter bij hun ploeg.”

‘Pai’ en ‘Capongsje’ voor de maten

Zo speelt de Braziliaan Fernando Canesin van KV Oostende dit weekend met ‘Pai’ op zijn shirt. Een bijnaam die hij al sinds zijn kindertijd draagt. “Al jaren noemen mijn teammaats en vrienden mij Pai. Het is het Portugees voor vader, maar we gebruiken het in Brazilië net zoals je hier in België zou zeggen ‘maatje’ of ‘copain’. Ik ben dat woord hier ook gaan gebruiken in de kleedkamer en bij wijze van grap zijn mijn ploeggenoten me zo gaan noemen. Intussen is het al helemaal ingeburgerd. Ik vind het geweldig dat ze dit hebben overgenomen. Het is een bewijs van echte vriendschap binnen onze ploeg en het toont aan dat iedereen me ook wel echt graag heeft.”

De actie met de bijnamenshirts past perfect bij ons imago als sympathieke club – Patrick Orlans

Ook bij Brecht Capon komt zijn bijnaam vanuit zijn jeugd. “Capongsje is de typische Oostendse verkleining van mijn familienaam. Al even typisch is het dat jeugdtrainers je op deze sympathieke manier bij je familienaam noemen als je nog jong bent. Het is eigenlijk een soort roepnaam geworden. Nu nog loop ik vaak op straat rond en hoor ik de fans roepen ‘Hey Capongsje’. Het heeft iets volks en sympathiek en zo heb ik het graag.”

Het imago van KV Oostende

Ook algemeen directeur van KV Oostende Patrick Orlans is opgetogen: “Bij KV Oostende vinden we het heel belangrijk om mee te werken aan de activaties van onze partners. En over de ideeën van Maes Pils zijn we altijd razend enthousiast. De actie met de bijnamenshirts past perfect bij ons imago als sympathieke club: het zorgt voor een extra pigment, supporters praten erover in de tribunes en zullen het ongetwijfeld delen op sociale media. Dat brengt de mensen dus nog dichter bij elkaar. “

Voor de gelegenheid wordt zelfs de ploegopstelling bekendgemaakt met de bijnamen. De spelers mogen dan ook de hele wedstrijd de bijnamen gebruiken, net als de sportcommentatoren. Na afloop van de wedstrijd zullen de truitjes geveild worden. De opbrengst gaat naar vzw Duinhelm.

Ontdek hieronder alle bijnamen van de KVO-spelers:

Bijnamen spelers KVO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier