KV Oostende slikt twee goals in een vijftal minuten

© belga

Na twee zeges tegen Anderlecht en Cercle Brugge verzamelt KV Oostende nu evenveel nederlagen. Acht dagen na de nederlaag tegen Club Brugge gingen de Kustboys in de Ghelamco Arena onderuit. De Gantoise won met 2-0.

Ingebrigtsen voerde twee wijzigingen door bij het KVO-elftal van de derde speeldag. Twee gewezen spelers van Anderlecht kregen hun plaats. Canesin nam de rechterflank voor zijn rekening en voor D’Haese was er zelfs geen plaatsje op de bank. Sylla maakte diep in de spits zijn debuut in het neon-groene shirt van de Kustboys. Het was de 100ste wedstrijd van de Guinese spits in eerste klasse. Guri nam in de dug-out plaats. Hjulsager en Vargas zijn nog niet speelklaar, Neto (ex-AA Gent) mocht voor het eerst op de bank zitten.

Kaminski kreeg het eerste werk van de zondagavond op te knappen. Hij sloeg een vrijetrap van Skulason in hoekschop. De groen-rood-gelen openden de match scherper dan de thuisploeg. Ze vonden iets vlotter de diepte. 22 minuten had de klok getikt toen Sakala scherp vanop links Kaminski bestookte. Daarna ging David op zijn linkerflank aan de haal maar Palaversa achtervolgde hem nog sneller. Palaversa, de middenvelder die de vorige speeldagen het meeste streepjes in de notaboekjes krijgt. Iets over het halfuur mochten de Oostendenaars een kaars branden dat de gedevieerde bal van Verstraete op de verste paal spatte. De brilscore aan de rust gaf het beeld van een matige eerste helft perfect weer.

AA Gent pakte de tweede helft beter aan. In de 48ste minuut belandde een hoekschop via David bij Yaremchuk en die veegde de bal lekker over de lijn. Beide Buffalo’s hadden teveel vrijheid gekregen. KVO voerde toen helemaal geen druk op de bal. De Oost-Vlamingen kregen vleugels en verdubbelden vijf minuten later het verschil. Vanop rechts bezorgde Lustig het leder aan David die keihard uithaalde: bal in de bovenhoek en 2-0. KVO krabde in het haar maar veerde weer op toen Sakala de bal keihard op doel vuurde. De linkerpaal voorkwam de gelijkmaker. Die schicht gaf hoop. Het was echter valse hoop.

Op het uur moest Dutoit tot tweemaal toe met de voeten het leder van Yaremchuk afsnoepen. Iets later strandde een poging van Kubo op de vuisten van Dutoit. Ingebrigtsen haalde zijn strijders Jonckheere en Canesin tegelijk inde 68ste minuut van het terrein. Boonen en Marquet kregen een kans. Bij het ingaan van het slotkwartier nam Guri de plaats van Sylla in. Neen, die wijzigingen brachten geen beterschap. Een zwak kopballetje van Milovic na hoekschop van Skulason was het enige offensieve wapenfeit dat we voorzichtig, eigenlijk in potlood, noteerden. Volwassen speelde de thuisploeg de partij uit. KV Oostende maakte in de tweede helft eigenlijk geen enkele aanspraak op een puntje. AA Gent sprint in de stand over KV Oostende dat zo zijn plaatsje in de top-zes verliest. Zaterdagavond is KV Oostende gastheer voor KV Mechelen.