KV Oostende slikt opnieuw drie doelpunten

© belga
Redactie KW

Eupen houdt duidelijk van verre verplaatsingen. Na de 1-2-zege op Cercle Brugge staken de Panda’s ook aan zee de drie punten in hun sportzak: 2-3. KV Oostende moppert met een lamentabele 2 op 18.

Bij KV Oostende betaalden Jonckheere en D’Haese, twee echte kustmannen, de rekening voor de zure nederlaag in Beveren. Hjulsager, out sinds de derde speeldag en Marquet, kregen een plaats aan de aftrap.

Skulason leed vroeg balverlies en het was meteen raak. Na een gemeten voorzet van Schouterden knikte Milicivic het leder voorbij de keeper, meteen zijn derde van deze competitie. Skulason lag zich geveld op de grasmat te ergeren om dit pas zevende doelpunt van Eupen in vijftien voetbaluren. Twee hoekschoppen en een nieuwe knappe pass van Schouterden kleurden ook de openingsminuten.

Na precies 5’30” reageerde KVO echter duidelijk. Beck, verrast door Sakala, verlengde een voorzet van Bataille naar het eigen doel. Canesin vierde zijn 200ste officiële match in het KVO-shirt met een perfecte gelijkmaker. Bautista smeekte compleet tevergeefs een strafschop nadat Dutoit hem zijn doelkans ontfutseld had. Langzaam maar zeker nam KV Oostende de controle over de wedstrijd over. Maar het veldoverwicht resulteerde niet meteen in een nieuw doelpunt. Tot de 45ste minuut. Verdon liet zich als een miniem het leder ontfutselen door Vandendriessche: 2-1. Een ideaal moment om op voorsprong te komen.

Maar KV Oostende puurde geen vertrouwen uit die tussenstand halverwege de avond. Integendeel, de geelhemden trokken zich meer terug en ze leken ook schrik te krijgen van de kansen die Cools en Schouterden in mekaar staken. Op een kopbal van Bautista kwam Dutoit gepast tussen maar Amat nam de rebound kordaat voor zijn rekening. In het lege doel duwde hij de 2-2. Iets voorbij het uur juichten de bezoekers nog harder wanneer Bautista alleen voor Dutoit de keeper verraste. De grensrechter vlagde aanvankelijk maar na contact met de VAR keurde ref Dierick het doelpunt toch goed. Blijkbaar had Faes de buitenspelval verknald. KVO wou wel een nieuw offensief creëren maar het was te houterig, op een paar schaarse uitzonderingen na.

Bijna scoorde Skulason rechtstreeks vanuit een hoekschop maar De Wolf sloeg de bal aan de eerste paal nog weg uit zijn doel. Een schot van D’Haese week via het lichaam van Verdon af van de bedoelde richting.

In de slotfase vloog Koch na een woeste tackle van het veld. Het duurde 1’16” vooraleer Koch effectief van de mat stapte. In de vijf minuten toegevoegde tijd veranderde de 2-3-score niet meer. Na een 2 op 18 moet KVO, dat al twee matchen op rij drie treffers slikte, naar beneden kijken en dat was niet de bedoeling.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier