KV Oostende pakt in de absolute slotfase de zege bij KV Mechelen

Oostende's Jack Hendry. © belga

KV Oostende heeft zaterdag op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League een erg late 0-1 zege geboekt bij KV Mechelen.

Jack Hendry kopte vijf minuten in blessuretijd de winnende treffer tegen de netten. Het was voor beide ploegen de eerste wedstrijd van het seizoen met supporters. Net geen 5.000 supporters zakten af naar het AFAS Stadion. Oostende klimt dankzij de zege in het klassement over KV Mechelen. De kustploeg telt vijf punten, Malinwa vier.

KV Mechelen toonde tijdens het duel het meeste drang naar voren, maar kansen waren vooral voor rust zeer schaars. Na de pauze dreigde eerst Oostende met pogingen van Sakala en McGeehan. Nadien was er de enorme misser van Vranckx. Het toptalent van Malinwa kreeg de bal voor een leeg doel niet over de lijn. De wedstrijd leek op 0-0 te gaan eindigen, maar dat was buiten verdediger Hendry gerekend. De Schot knikte vijf minuten in de toegevoegde tijd de 0-1 voorbij Mechelen-doelman Coucke.

Later zaterdagavond zijn er nog OH Leuven-Standard (om 18u30) en Club Brugge versus Waasland-Beveren (om 20u45). Vrijdag verloor Gent met 2-1 bij Eupen, voor de Buffalo’s de vierde nederlaag in vijf competitieduels.