KV Oostende pakt een punt in Anderlecht door een beauty van Berrier

Franck Berrier scoorde © BELGA
Redactie KW

KV Oostende pakte dit seizoen een 4 op 6 tegen Anderlecht. Na de zege in eigen huis werd het zondagavond 1-1. Oostende speelde een van zijn betere matchen van de laatste weken.

Bij kV Oostende was Jordan Lukaku nog steeds niet inzetbaar. Andile Jali verdween naar de bank en Franck Berrier kwam in zijn plaats in de ploeg. En KV Oostende begon best goed aan de partij tegen Anderlecht, dat een slappe indruk maakte in het matchbegin. Het eerste gevaar was dan ook van de kustploeg. Musona zonderde Cyriac alleen af voor Proto, maar de Oostendse topschutter moest te ver uitwijken om tot echt doelgevaar te komen. In de 25ste minuut was Anderlecht voor het eerst gevaarlijk, maar Okaka kon niet in doel verlengen. Uiteindelijk bleef het 0-0 in de eerste helft, waar Oostende eigenlijk de beste ploeg was.

Maar al in de tweede minuut van de tweede helft was er een domper voor Franck Berrier en co. Okaka legde de bal knap klaar met de borst voor Suarez, en die krulde lekker binnen : 1-0. Oostende was even van slag, maar herpakte zich na een kwartier. Eerst dreigde Cyriac en iets later claimde Canesin een penalty. De kustploeg drukte even, maar moest toch wat gas terug nemen. Anderlecht dreigde weer, maar Ovono en Brillant stonden telkens op de goeie plaats bij pogingen van Praet en Defour. Yves Vanderhaeghe gooide dan maar Jali en Akpala in de strijd en toen Anderlecht-verdediger Kara even laat zijn tweede gele kaart kreeg, begon Oostende in zijn kansen te geloven en dat geloof werd snel omgezet in een doelpunt. Franck Berrier poeide een vrijschop enig mooi doel : 1-1. Even dreigde Oostende nog via Akpala, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. Het is nog maar de tweede keer dat Oostende kon scoren in Anderlecht, het is ook de tweede keer dat het iets raapt in Anderlecht. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier